Arslan: Evet kandırılana kanmaktır – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Arslan: Evet kandırılana kanmaktır

Arslan: Evet kandırılana kanmaktır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2017 Salı - 13:22Güncelleme: 4 Nisan 2017 Salı - 13:22
Arslan: Evet kandırılana kanmaktır

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 16 Nisan’daki referandumda “evet” demenin “kandırılana kanmak” anlamına geleceğini savundu.

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, anayasa tartışmalarında öne sürülen "çift başlılık" ve "istikrar için başkanlık" sözünün gerçeği yansıtmadığını, sistemi işletemeyenlerin anayasal sınırları ve ettiği yemini tanımayanların hatalarının çift başlılığa yol açtığını söyledi.

Hiçbir demokraside liderler çift başlılıktan yakınmadığını kaydeden Arslan, cumhurbaşkanının tarafsız, uzlaştırıcı olduğu, yüreğinde bir partisi olsa bile yönetimine katılmadığı, halkın birliğini temsil ettiği ve icraatı başbakana bıraktığı hiçbir demokratik düzende çift başlılık yaşanmadığını, Avrupa’daki hiçbir demokratik ülkede cumhurbaşkanı, başbakanın ve meclisin işine karışmadığı için, yargıya bu kadar çok sayıda üye atamadığı için düzenin rahatlıkla korunduğunu belirtti.

“HAYIR OYU ÜLKEDE NORMALLEŞME İÇİN BİR ADIMDIR”

Bu anayasa paketinde yatırımcının yarınından istikrar ve güvence duyacağı hiçbir madde bulunmadığını ifade eden Arslan, “Bugün, bu anayasaya hayır oyu vermek, ülkemizin normalleşmesi için, yatırım ve istikrar için, üretime dayalı bir ekonomi için, yükselen bir ihracat için ilk adımdır. Ancak bu şekilde yarınından kaygı duymayan, aksine umutla dolan, öngörülebilir bir piyasaya sahip olacak bir Türkiye, yatırımcısına hukuk güvenliği sunabilir” dedi.

“ÇİFT BAŞLILIK SÖZLERİNE KANMAYIN”

Cumhurbaşkanı ve başbakanın yeri ve görevlerinin anayasada yazılı olduğunu vurgulayan Arslan, “Çift başlılık sözlerine ve ‘bir gemide bir kaptan olur’ diyenlere kanmayın… Çünkü bütün gemilerde çift kaptan vardır, uçaklarda çift pilot, otobüslerde bile iki kaptan vardır. Başbakan bunları bildiği halde neden bilmemezlikten geliyor anlamak mümkün değil. Dünyanın en çok kandırılan liderlerine devletin maliye, yargı, hazine, meclis anahtarını teslim etmek, ülkemizin tapusunu ve anahtarını vermek, çocuklarımızın geleceğini bugünden karartmaktır, kandırılana kanmaktır” diye konuştu.