Akbaba: Türkiye önemli bir kararın eşiğinde – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Türkiye önemli bir kararın eşiğinde

Akbaba: Türkiye önemli bir kararın eşiğinde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2018 Cuma - 14:30Güncelleme: 24 Haziran 2018 Pazar - 08:14
Akbaba: Türkiye önemli bir kararın eşiğinde

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Türkiye’nin önemli bir kararın eşiğinde olduğunu belirterek, “Aziz milletimiz, kaderini tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, tek bir parti devletine teslim etmeyecek kadar basiret, cesaret ve adalet duygusuna sahiptir” dedi.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Milletvekili Melike Basmacı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Babadağ’ın Kelleci, Bakırlı ve Yeniköy mahallelerini ziyaret etti. CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz’ün de katıldığı ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden, CHP’nin program ve projelerini anlatan Akbaba, iktidarın ekonomik uygulamalarını eleştirdi

“TÜRKİYE SOĞAN İTHAL EDİYOR”

Türkiye’nin her şeyi ithal eden bir konuma getirildiğini söyleyen Akbaba, “Soğanı ithal ediyoruz, domatesi ithal ediyoruz. Burası tekstiliyle ünlü bir ilçe. Nerdeyse herkesin evin bodrumunda makineleriniz var. Sizin burada ürettiğiniz o bezleri bile biz ithal ediyoruz. Eskiden bunları bizim ülkemiz ihraç ederdi, şimdi geldiğimiz konuma bakın. Tüm bunlar yetmezmiş gibi esnafımız, üreticimiz mağdur oluyor. Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamıyorlar. Ülkemiz nitelikli büyüme potansiyelini gerçekleştiremiyor. Türkiye, üretimde ve bölüşümde uygar dünyanın gerisinde kalıyor” dedi.

“YENİDEN KURULUŞ VE KURTULUŞUN EŞİĞİNDEYİZ”

Milletin iradesi ve geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını kaydeden Akbaba, “Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geliyor. Halkımızın karakteriyle bağdaşmayan tek parti devleti, milletimizin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe sayıyor. Milletimizin irade ve geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye, bugün önemli bir kararın eşiğinde. Türkiye, bugün yeniden kurtuluşun ve yeniden kuruluşun eşiğinde. Şüphesiz bu vahim koşullar altında bile aziz milletimiz, kaderini tek bir kişiye, tek bir aileye, tek bir zümreye, tek bir parti devletine teslim etmeyecek kadar, basiret, cesaret ve adalet duygusuna sahiptir. Çünkü Türkiye, yeni demokratik bir anayasayı halkımızla birlikte hayata geçirebilecek, yıkılmış kamu kurumlarını ve yozlaşmış kadroları sil baştan inşa edebilecek, geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kurabilecek, yoksulların, ezilenlerin ve adalet arayan mağdurların yanında cesaretle durabilecek, hak, hukuk ve adalet için mücadele edebilecek Cumhuriyet Halk Partisine sahip” diye konuştu.