Akbaba: CHP hak, hukuk ve adaletin adresidir – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: CHP hak, hukuk ve adaletin...

Akbaba: CHP hak, hukuk ve adaletin adresidir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2019 Pazartesi - 14:58Güncelleme: 9 Eylül 2019 Pazartesi - 14:58
Akbaba: CHP hak, hukuk ve adaletin adresidir

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Halk Fırkası adıyla kurulan ve bugün 96’ncı kuruluş yıldönümünü kutlayan CHP’nin hak, hukuk ve adaletin adresi olduğunu söyledi.

CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkan ve meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, yaptığı konuşmada, Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, aydınlanmanın ve Anadolu devriminin öncüsü olması ülküsüyle hakça bir düzen için 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96 yaşında olduğunu belirtti.

“Bugün, kurtuluşun ve kuruluşun partisi 96 yaşında. Bugün, cumhuriyetin ve halkın partisi 96 yaşında. Bugün, dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi 96 yaşında. Bugün, Türkiye’mizin birleştirici gücü, önce insan, önce birlik, önce Türkiye diyenlerin partisi 96 yaşında” diyen Akbaba, şöyle devam etti:

“Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katıldığı son parti kurultayındaki konuşmasındaki ‘ulusa hizmet yolunda tüm varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır’ sözlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Zira bizlere düşen önderimizin mirasına sahip çıkmaktı, öyle de yaptık. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalıştık, hep çalışıyoruz, daima çalışacağız.

Türkiye’miz ve farklı siyasi görüş ile düşüncedeki yurttaşlarımız için Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığı çok önemlidir. Hemşehrilerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığından kaynaklanan haklı bir güven duygusuna sahiptir.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne duyulan güven de boşuna değildir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, TÜRK halkının var olma iradesinin bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi hak, hukuk ve adaletin adresidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi insan odaklı bir düşüncenin adresidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi aklın ve bilimin önderliğinde çağdaşlığın adresidir. Bu adresler ve tarih ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin haklılığını hep göstermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililer olarak bizler üreten bir Türkiye istiyoruz. Her bilim insanının özgürce her siyasal partiyi eleştirdiği bir Türkiye istiyoruz. Farklılıklarıyla zengin bir Türkiye istiyoruz. Yaratılan her artı değerin eşit dağıtılmasını, refahın yükselmesini istiyoruz. Bizler huzur istiyoruz, barış istiyoruz, adalet istiyoruz.

Büyük Atatürk, devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki büyük eserinizden biri olarak nitelendirdiğiniz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.kuruluş yıl dönümünde sizi bir kez daha şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

İlke ve devrimleriniz, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmakta, özgürlük, adalet ve huzur içerisinde yaşamak isteyen dünyadaki tüm mazlum milletlere ilham vermeye devam etmektedir. Karakteri hürriyet ve istikbal olan bizler, mazlumların güvencesi, adaletsizliğe uğrayanların gür sesi olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefinde ilelebet yürüyeceğiz.

Cumhuriyetçiler, hissettiğiniz gençlik ruhuyla, en enerjik, en istekli, en heyecanlı çağında, 96 yaşındaki gençler; halkla, ülkeyle her zaman birlikte nice güzel günlere, yıl dönümlerine ulaşmak dileğiyle

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililerin 96. doğum günü. Dev çınar, yeni filiz 96 yıldır beraberiz ve bizler cumhuriyetimizle birlikte, halkımızla birlikte çok büyük bir aileyiz. Hepimizin doğum günü kutlu olsun. Selanikli Mustafa Kemal’i, İzmirli İsmet’i, Celali, Kütahyalı Recep’i, Erzurumlu Sabit’i, Münir Hüsrev’i, Konyalı Kazım Hüsnü’yü, Diyarbakırlı Zülfü’yü Tekfurdağlı Cemil’i, İstanbullu Refik’i, İzmitli Saffet’i ve bu memleket, bu cumhuriyet bu halk için bağımsızlık aşkı ile yanan, vatan uğruna, ruhları pahasına can ve kan veren, bizler için kendilerinden vazgeçen atalarımızı, büyükbabalarımızı, kocaanalarımızı, Tüm cumhuriyetçi, halkçı, devletçi, milliyetçi, laik ve devrimci duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin, halkımızın ve partimizin doğum günü kutlu olsun.”