Akbaba: Bayrağını kapan İnce’nin mitingine gelsin – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Bayrağını kapan İnce’nin mitingine gelsin

Akbaba: Bayrağını kapan İnce’nin mitingine gelsin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2018 Perşembe - 14:52Güncelleme: 10 Mayıs 2018 Perşembe - 14:52
Akbaba: Bayrağını kapan İnce’nin mitingine gelsin

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizlilileri 12 Mayıs Cumartesi günü CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin düzenleyeceği mitingi davet etti. Akbaba, “Dostunu yanına alan, bayrağını kapan miting alanına gelsin” dedi.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, milletvekili Kazım Arslan ve milletvekili aday adayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 12 Mayıs’taki Denizli programıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu çok özel süreçte birçok olayın hızlı bir şekilde yaşandığını belirten Akbaba, “Ülkemiz ekonomisindeki olumsuz gidişatı, yurttaşlarımızı ciddi şekilde etkileyen sosyal ve siyasal gelişmeleri hep birlikte izliyor, kaygı duyuyoruz. Bu gelişmeler karşısında ülkemizi yönetenlerin yetersizliğine tanık oluyoruz” dedi.

Ülkenin bir anda içine sokulduğu seçim havasından çıkıp aydınlık ve güçlü duruşuyla hak ettiği yere gelmesi gerektiğini ifade eden Akbaba, “Bu gelişmelerin sonucu olarak katılacağımız cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde CHP olarak görevimizin bilincinde, sorumluluğumuzun farkındayız. CHP İl Örgütü olarak, görevimizi layıkıyla yapıp halkımızın beklentilerine karşılık vermek istiyoruz. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde çalışmalarımız ve hazırlıklarımız var” diye konuştu.

29 EKİM BULVARI’NDA KONUŞACAK

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Denizli programını da açıklayan Akbaba, “yapılan çalışmaların bir parçası olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce Denizli’ye gelecektir. Cumhurbaşkanı adaylığı açıklandıktan sonra kendisinin yaptığı ilk hareket parti rozetini çıkarıp, yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını takmak oldu. Açık ve net olarak şu mesajı verdi: Ben sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil 80 milyon vatandaşın adayıyım. Bu hafta sonu güzel bir şölene merhaba diyeceğiz. Saat 12.00’de Bozkurt’ta Güneş Santrali’nin açılışını yapacak. Açılış sonrası Denizli merkeze gelinecek ve saat 16.00’da 29 Ekim Bulvarı’ndaki mitingde konuşacak. Tüm hemşehrilerimizi mitinge davet ediyorum. Bayrağınızı, dostlarınızı alıp oraya gelin. O gün orada Türkiye’nin geleceğine ‘merhaba’ diyecekler, Türkiye’nin geleceğiyle tanışacaklar. Denizli olarak ‘tamam’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasıyla ilgili bir soruya da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yanıt verdi. Karaca, “Adayımızın bağış kampanyası olacak. Siyasi partilerin bağış kampanyası yürütmesi yasal anlamda mümkün değil. Kurumsal anlamda CHP’nin kampanyaya destek vermesi mümkün değil. Sayın İnce tek davamız Türkiye diye yola çıktı. Bun anlamda CHP üyeleri ve üye olmayıp oy da vermeyen, ancak Türkiye’nin geleceğini düşünenler bağış kampanyasına desek olabilir. Siyasi partiler ancak parlamento seçimleri için para harcayabilecek” açıklamasını yaptı.