30 Ağustos’u Zafer Yürüyüşü ile kutladılar – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. 30 Ağustos’u Zafer Yürüyüşü ile kutladılar

30 Ağustos’u Zafer Yürüyüşü ile kutladılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2017 Çarşamba - 21:53Güncelleme: 30 Ağustos 2017 Çarşamba - 21:53
30 Ağustos’u Zafer Yürüyüşü ile kutladılar

CHP Denizli İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla “Zafer Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşe katılanlar bol bol “Hak, Hukuk, Adalet” sloganı attı.

Anadolu topraklarının işgalci güçlerden arındırılmasını sağlayan ve bağımsızlığa giden yolun kapılarını açan 30 Ağustos zaferi dolayısıyla CHP İl Örgütü’nce “Zafer Yürüyüşü” düzenlendi. Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüş,

Katılanlar açılan dev bir Türk bayrağıyla birlikte yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş, Lise, Kıbrıs Şehitleri, İnönü ve İstiklal caddeleri ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı geçilerek valilik önünde son buldu.

Yürüyüşe CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. İzmir Marşı eşliğinde yürüyen CHP’liler, sık sık “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attı. Bu arada evlerinde olanlar balkona çıkıp ışıklarını yakıp söndürdü ve alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi.

“CHP ÖZGÜR TÜRKİYE’Yİ MÜDAFA ETMEYİ SÜRDÜRECEKTİR”

Bu arada CHP İl Başkanı Teoman Sancar, yürüyüşle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sancar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Denizli’deki tüm vatanseverler, Atatürkçüler, demokratlar ve devrimcilerle beraber bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Zafer Yürüyüşü’nün amacını “demokrasimizin, cumhuriyetin, laikliğin, Atatürk ilke ve devrimlerinin Türk insanının zihninden silinmediğini göstermek” şeklinde açıklayan Sancar, “Bugün Cumhuriyetin değerlerini, bağımsızlığın, özgürlüğün, emperyalizme karşı devrimci duruşun ne güzel mücadeleler yaratabildiğini, Türk insanına nasıl bir özgürlük verdiğini değerli vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. CHP, özgür, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak üzere vardır. İktidarda ya da muhalefette olması önemli değildir. Bulunduğu her ortamda Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük ve bağımsızlığını müdafaa etmeyi sürdürecektir” dedi.

FOTOĞRAFLAR: ENGİN ÜNAL