Zeybekci: Şehit Halisdemir muhteşem bir asker – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zeybekci: Şehit Halisdemir muhteşem bir asker

Zeybekci: Şehit Halisdemir muhteşem bir asker

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Eylül 2017 Cuma - 10:16Güncelleme: 29 Eylül 2017 Cuma - 10:16
Zeybekci: Şehit Halisdemir muhteşem bir asker

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir ile Niğde’nin Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz’ı makamında kabul etti. Zeybekci, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişiminde gösterdiği vatanperverliğiyle Türk halkının gönlünde taht kuran şehit Halisdemir için “Muhteşem bir asker… Aldığı emri hiç ikiletmeden, düşünmeden yerine getiriyor. Bu milletin gerçek askerinin özelliğini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Konuklarıyla bir süre sohbet eden ve 15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Irak ve Suriye’nin içinde bulunduğu duruma bakarsanız 15 Temmuz’un ne demek istediğini çok daha iyi anlarsınız. Bu bir süreçti. Bu Irak, Suriye ve Türkiye operasyonuydu. Türkiye’de bunu çukurla, PKK ile yapamadılar, böyle denediler. Allah’a şükür bu ülkenin kahraman evlatları sayesinde başarılı olamadılar. Ama hala bunu her türlü ikiyüzlülükleriyle devam ettiriyorlar” dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM’ye gelişi sırasında karşıdaki askeri binalardan yaylım ateşine tutulduğunu aktaran Bakan Zeybekci, “Yüce Meclis’te kurşun yağmuruna tutuldum ama bize bir şey olmadı. Demek ki Ömer Halisdemir’e nasip olan mertebe bize nasip değilmiş” diye konuştu.

Soner Halisdemir ise, darbe girişimi öncesi İstanbul’da yaşadığını, ancak daha sonraki süreçte ailesine destek olabilmek üzere memleketine döndüğünü anlattı. Ağabeyi Ömer Halisdemir’i kabrini ziyarete gelenlere, davet edildiği etkinliklerde de vatandaşlara ve çocuklara anlattığını belirten Soner Halisdemir, özellikle ilkokul öğrencilerinin “Ömer ağabey yaşasa bize ne tavsiye ederdi? Vatan için neler yapabileceğimizi söylerdi?” şeklindeki sorularından çok etkilendiğini söyledi.