Zeybekci, Erdoğan’a ‘milletvekili olmak istemiyorum’ dedi mi? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zeybekci, Erdoğan’a ‘milletvekili olmak istemiyorum’ dedi...

Zeybekci, Erdoğan’a ‘milletvekili olmak istemiyorum’ dedi mi?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2018 Salı - 11:30Güncelleme: 5 Haziran 2018 Salı - 11:30
Zeybekci, Erdoğan’a ‘milletvekili olmak istemiyorum’ dedi mi?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, adaylık başvurusunda bulunmasına rağmen milletvekili aday listesinde yer almadı. Bu çeşitli yorumlara yol açarken, en net açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın bir televizyon programında “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. ‘Siz aday olmayın’, diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil” açıklaması kulislerde yeni yorumlara neden oldu.

Ankara kulislerinde milletvekili aday listelerinde yer almayan bakanlarla ilgili konuşulanları Hürriyet’ten Nuray Babacan, haber olarak derledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin aday olmamasına da değinilen haber şöyle:

AK Parti'nin milletvekili aday listelerinde yer almayan 5 bakanla ilgili perde aralandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AB Bakanı Ömer Çelik ile ilgili kullandığı “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. ‘Siz aday olmayın’, diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil” sözleri, listelerin oluşturulması aşamasında yaşananlarla ilgili fikir verdi.

ZEYBEKCİ, ERDOĞAN’A SÖYLEDİ

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bakanlar dahil tüm milletvekillerinin adaylık başvurusu yapmasını istedi. Bakanlardan bazıları, Erdoğan’la direkt görüşerek, bazıları da Başbakan Binali Yıldırım aracılığıyla isteklerini ilettiler. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekili olmak istemediğini doğrudan Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Zeybekci’nin yeni dönemde bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı’nda farklı bir pozisyon talebinin de olmadığı kaydedildi. Bu yaklaşım, Zeybekci’nin yerel seçimlerde Denizli’den belediye başkan adayı olacağı şeklinde yorumlansa da görüş belirtmedi.