Zeybekci ekonominin genç aktörlerine seslendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zeybekci ekonominin genç aktörlerine seslendi

Zeybekci ekonominin genç aktörlerine seslendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2017 Perşembe - 13:17Güncelleme: 6 Nisan 2017 Perşembe - 13:17
Zeybekci ekonominin genç aktörlerine seslendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş dünyasının genç temsilcileriyle bir araya geldi. Belediye Başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı döneminde çok şey öğrendiğini söyleyerek, gençlerden araştırma ve öğrenme konusundan vazgeçmemelerini istedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 27 sivil toplum kuruluşundan oluşan Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu ile Ekonomi Bakanlığı’nın ortak düzenlediği Ekonominin Genç Aktörleri toplantısına katıldı. Anemon Otel’deki toplantıda, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da hazır bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan DTO Başkanı ve Platform Sözcüsü Uğur Erdoğan, salonda geleceğin bakanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının olduğunu söyledi.

GENÇLİK YILLARINI ANLATTI

Bakan Nihat Zeybekci de konuşmasında iş hayatına nasıl başladığını, siyasette geçen yıllarını gençlere aktardı. Gençliğinde hayatıyla ilgili önemli kararlar verdiğini belirten Zeybekci, “İstanbul’da önemli bir firmada genel müdür yardımcısı olarak çalışırken, Denizli’ye dönme kararı aldım. Bir gün sarı jetonlu telefonla Küçüker Tekstil’in sahibi Besalet Bey’i aradım ve teklifini kabul ettim. Benim Denizli tercihinde bulunduğum 1988 yılında Denizli’nin ihracatı 50 milyon dolardı. 1993’ün Ağustos’unda Denizli’nin reel sektörde en yüksek maaş alan isimlerinden biriyken ayrılacağımı söyledim. 1994’ün ilkbaharında arkadaşlarımla Turkuaz Tekstil’i kurdum. Onun için siz gençleri anlıyorum, hissediyorum. Hedeflere karşı sabırsızlığınızı biliyorum. Ben de aynı şekilde düşünüyordum. 1998 yılına kadar gece gündüz mücadele ettik, ama ne mücadele. 1998’den sonra Denizli için bir şeylerin peşinde koşmaya başladık” dedi.

GENÇLERE ÖĞÜTLER VERDİ

Öğrenmeye dair paylaşımlarda da bulunan Zeybekci, “Belediye başkanı olunca gerçek bürokrasiyi gördüm. Bir işin nasıl olmaz hale getirildiğini gördüm. 2011’de milletvekili oldum. Ankara’ya gittiğimde ‘artık tamamdır, bir şeyler olmuşumdur’ diye düşündüm. Üç beş ay sonra dedim ki, yine bir şey bilmiyormuşum. Bakan olduktan sonra ‘evet öğreneceğim çok şey varmış’ dedim. Ömrümün sonuna kadar da öğrenmeye devam edeceğim. Bu söylediklerim itiraftır. Siz gençlere söyleyebileceğim en önemli şey olacak bu. Şunu asla ihmal etmeyin, Denizli’nin geleceği sizsiniz, siz olacaksınız. Denizli, 1980’de Türkiye’nin dış ticaret ihracatını yapar hale geldi. Bugün 3 milyar dolar ihracat yapıyor. Bütün bu yapılanları sizin birinci nesillerinizin değerleriyle yaptık. Bugüne kadar doğruluğu binlerce yıldır test edilmiş olan aile değerlerini sakın ihmal etmeyin. Şirketlerimizde bölünmeye asla izin vermeyin, güç kaybına asla müsaade etmeyin” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ KİMSE TUTAMAYACAK

Türkiye’nin 1980 ve 2002 dönemi yaşadığı olayların ekonomiye etkilerini de anlatan Zeybekci, Türkiye’nin 16 Nisan’da yıllardan beri yaşadığı hastalıklardan kurtulacağını belirterek, sözlerine şunları ilave etti: