Zeybekci: Ekonomik özgürlük sağlanacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zeybekci: Ekonomik özgürlük sağlanacak

Zeybekci: Ekonomik özgürlük sağlanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2017 Pazar - 13:50Güncelleme: 9 Nisan 2017 Pazar - 13:50
Zeybekci: Ekonomik özgürlük sağlanacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anayasa değişikliğiyle ekonomik bağımsızlığın sağlanacağını, koalisyon dönemlerinin sonlanacağını söyledi.

Hurdacılar Sitesi esnaf ve çalışanlarıyla bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anayasa değişikliğini anlatıp destek istedi.

Anayasa değişikliğinin koalisyon dönemlerini bitireceğini kaydeden Zeybekci, “Bugüne kadar başımıza ne hastalık geldiyse, ne bela geldiyse, başımıza ne musibet geldiyse, gelecek nesillerimizin Türkiye’sinin başına ne geldiyse inanın bana bunların hepsi koalisyonlardan geldi. Eğer 16 Nisan anayasa değişikliğinin en önemli fonksiyonu ne derseniz? Birincisi koalisyonlardan kurtulacağız” dedi

16 Nisan’dan sonra siyasetin iyi olacağını ifade eden Zeybekci “Ekonomik bağımsızlığı olmayan ülkelerin, tam bağımsız diye söylenmesi mümkün değildir. Ekonomik olarak bağımlıysanız, ekonomik olarak battıysanız, ekonomik olarak gittiyseniz, IMF’nin Dünya Bankası’nın kapısına anahtarı teslim ettiyseniz artık siz bağımsız bir ülke değilsinizdir. Size bakan gönderiler, size memur gönderirler, sizi yönetirler, sizin ülkenizde toplanan yüz liralık verginin 87 lirasını faiz olarak alırlar. Bir gecede bankalarınızı batırırılar. Faizleri yüzde yedi bine yüzde sekiz bine çıkarırlar. Ne bağımsızlığınız kalır, ne özgürlüğünüz kalır. Bide size bakan atarlar dışardan. Dışardan bakan atamak o ülkenin onuruna yapılacak en büyük saldırıdır. Bunları da yaptılar bize” diye konuştu.