Tin: Denizli’nin otomotiv sektöründe pay sahibi olmasına çalışıyoruz – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Denizli’nin otomotiv sektöründe pay sahibi...

Tin: Denizli’nin otomotiv sektöründe pay sahibi olmasına çalışıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2017 Pazartesi - 10:01Güncelleme: 20 Kasım 2017 Pazartesi - 10:01
Tin: Denizli’nin otomotiv sektöründe pay sahibi olmasına çalışıyoruz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ileri teknoloji ürünlerinin imalatına dönük Denizli’de büyük bir makine ihtisas organize sanayi kurmanın çabasında olduklarını, Denizli’nin yerli otomotiv üretiminde pay sahibi olması için gayret ettiklerini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Şahin Tin, MÜSİAD Denizli Şubesi Sektör Kurulları Komisyonu tarafından Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen mesleki eğitim konulu toplantıya katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Gençlik Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ile çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi işadamlarının katıldığı toplantıda, sektörlerde yaşanan sorunlar, öneriler ve çözüm yolları konuşuldu.

“KURTULUŞ İMALATA DAYALI İHRACATTA”

Toplantı da konuşan MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Biltekin, mesleki eğitimin Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, “Türkiye’de 5,5 milyon üniversite öğrencisi olmasına rağmen maalesef 1 milyon 700 bin meslek lisesi öğrencisi var. Bunun da yaklaşık 1 milyonu imam hatip lisesinde okuyor. İmam hatip liseleri de meslek lisesi olarak görülüyor. Geriye kalan 700 bin öğrenci imalat, sanayi ve ihracatla büyümeye çalışan Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu konuda hemfikiriz. Meslek Liseleri bizim için çok önemli. Yıllardır her platformda, her toplantıda bunları dile getiriyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu imalata dayalı ihracatla olacak. Bu nedenle özellikle aileler tarafından meslek liselerine yönlendirme yapılmalı” dedi.

DENİZLİ’NİN TALEBİ BAKANA İLETİLDİ

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, yerli otomotivde Denizli’nin üretim üssü olmasını istediklerini ifade ederek, “MÜSİAD Şube Başkanımız, ‘Denizli olarak yerli otomotiv üretiminde pay sahibi olmak istiyoruz’ dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Özlü’ye bu konuda talebimizi ilettik. ‘Denizli sanayicisi olarak gerekirse otomotivin koltuklarını döşemek anlamında tekstil, gerekse metal, cam ve motor kısımlarında bizde üretim yapmak istiyoruz’ dedik. Bu konuda Denizli sanayicisi yeterlidir. Ancak bu hususla ilgili biliyorsunuz yine Sanayi ve Ticaret odamız, Makine Sanayicileri İş Adamı Derneği (MAKSİAD) ile beraber makine ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına dönük bir çalışmamız da var. Burada daha çok yüksek teknolojide bir yatırım üzerine büyük bir makine ihtisas organize sanayi kurmak için çalışıyoruz. Bu da burada ilk üs olacak. Bu anlamda yerli otomotiv üretiminde Denizli olarak bizde pay sahibi olmak istiyoruz. Özellikle bu talebimizi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ekonomi bakanımıza sanayiciler olarak ilettik. Sağ olsun Ekonomi Bakanımız da bu konuyu bizzat kendisi yakından takip ediyorlar” diye konuştu.