Reuters haberi: Zeybekci belediye başkanlığına… – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Reuters haberi: Zeybekci belediye başkanlığına…

Reuters haberi: Zeybekci belediye başkanlığına…

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 22:17Güncelleme: 23 Mayıs 2018 Çarşamba - 22:17
Reuters haberi: Zeybekci belediye başkanlığına…

Reuters Ajansı, ekonomi yönetiminde olan, ancak milletvekili adayı göterilmeyen bakanlarla ilgili bir haber yayınladı. Haberde adı geçenlerden birisi de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oldu. Ajansın haberinde, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kabineden ayrılması ve belediye başkanlığına geri dönmesi bekleniyor” ifadesine yer verildi.

Ekonominin başındaki isimler 24 Haziran seçimleri için AK Parti’nin milletvekili aday listelerinde yer almadı. Uluslararası haber ajansı Reuters, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal gibi isimlerin aday gösterilmemesini AK Parti’nin adayları ve yetkililerine dayandırarak bir haber yaptı.

Ajansa konuşan AK Parti’nin adaylarından biri, “Erdoğan, güçlü bir liste ile bu kritik seçimlerde çoğunluğu kazanmak istiyor” yorumunu yaptı. Listede adı olmayan Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ise seçim sonrasında da bu görevde kalacağı ifade edildi.

Reuters’tan Ece Toksabay’ın haberinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile ilgili bir bölüm de satır aralarında yer aldı. Zeybekci için “Kabineden ayrılması ve belediye başkanlığına geri dönmesi bekleniyor” denildi.