Erdoğan: Denizli’ye 22,5 katrilyonluk yatırım yaptık – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Erdoğan: Denizli’ye 22,5 katrilyonluk yatırım yaptık

Erdoğan: Denizli’ye 22,5 katrilyonluk yatırım yaptık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2018 Cumartesi - 17:45Güncelleme: 16 Aralık 2018 Pazar - 14:14
Erdoğan: Denizli’ye 22,5 katrilyonluk yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde Denizli’ye 22,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin oğlunun nikah töreninin ardından toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Denizli’ye bu yıl içinde üçüncü defa geldiğini anımsatan Erdoğan, “Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm cumhurbaşkanları, başbakanları arasında ülkemizin şehirlerini şahsım kadar çok ziyaret eden, vatandaşlarımızla çok sık iç içe olan bir başka kişi bulamazsınız. Çünkü biz bu milletin iradesi üzerinde irade tanımıyoruz. Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Milletimizden aldığımız güçle, enerjiyle çalıştığımız içir bu kadar zamanda bunca büyük hizmetlere, yatırımlara imza attık. Kendi sırça köşklerde siyaset yaptığını sananlar. Milletin ne istediğini, ne düşündüğünü, ne yaşadığını bilemezler” dedi.

275 YATIRIMIN TUTARI 1.3 MİLYAR TL

Denizli’ye de elimiz boş gelmediklerini, çeşitli bakanlıkların, Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin tamamladığı yatırımların resmi açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün burada toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 349 milyon lira olan 275 kalem eseri resmen hizmete açıyoruz. Eski rakamla 1,5 katrilyon. Milli Eğitim Bakanlığımız 7 okulu, TOKİ 126 konutu ve 1 ticaret merkezini, Orman Bölge Müdürlüğü 13 yatırımı tamamladı.

Büyükşehir Belediyemiz aralarında asfalt şantiyesi, köprü, kavşak, kaldırım, cadde ve sokak düzenlemesi, kilit parke, yüzme havuzları, hizmet binaları, oysal tesisler, otoparklar, parklar, içme suyu ve kanalizasyon hatları ile restorasyonların bulunduğu 135 eseri hizmete sundu. Pamukkale Belediyesi 31 kalem yatırımı nihayete erdirdi. Kurumlarımızı bu hizmetleri şehrimize kazandırdığı için tebrik ediyorum.

AK Parti alameti farikası hizmet olan bir partidir. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. CHP bu işten anlamaz. Ben İstanbul’u kimden aldım? CHP’den aldım. İstanbul neydi biliyor musunuz çöp dağları vardı. CHP demek çöp demek, susuzluk, hava kirliliği, yolsuzluk, yasaklar demektir.”

“İZMİR’İ BİR DENİZLİLİ İLE ALACAĞIZ”

31 mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanacaklarını söyleyen Erdoğan, “İzmir’i alacağı inşallah. Ona hazırlanıyoruz. İnşallah bir Denizlili ile de İzmir’i alacağız. Onun için hep birlikte gayret göstereceğiz” ifadesini kullandı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN 10 KATI YATIRIM YAPTIK”

Verdikleri sözleri yerine getirdiklerini anlatan Erdoğan, “Kurulduğumuz günden bu yana Cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanların 3 katı, 5 katı, 10 katı hizmetler kazandırdık. Daha göreve geldiğimizde başbakan olmamıştım, genel başkandım. Dediler ki Aydın-Denizli arası çok kötü. Yol yok, sıkıntı büyük. Ve ben bir söz verdim. Hemen o zaman ki Ulaştırma Bakanımla konuştum. Yanılmıyorsam 105 kilometre bir yol, bölünmüş yol, ‘hemen bunu yapalım’ dedik. Söz verdik, kardeşlerim bir yıl içersinde Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yaptık. İşte biz buyuz. Söz veririz yaparız. Şehirlerimizi merkezden en ücra köşelerine kadar baştan sona alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla donattık. Nihat Bey de buradaki başkanlığı döneminde Denizli’nin ne kadar alt geçidi varsa, köprülü kavşak varsa hepsi onun döneminde yapılmış, parklar, bahçeler varsa onun döneminde yapılmış eserlerdir” diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ

Konuşmasında zaman zaman kürsünün yakınındaki gençlerle diyalog kuran Erdoğan, “Şimdi önümüzde 3,5 ay var. Gençler sandıkları patlatıyor muyuz? Sandıklardan inşallah AK Parti’yi en güçlü şekilde çıkarıyor muyuz? Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Bu işi gençler bitirir. Zaten AK Parti demek gençlik demektir” dedi.

“YARGIYA GÜVEN YÜKSEK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargıyla ilgili sözlerinden dolayı eleştiren Erdoğan, ana muhalefet partisi liderine şu sözlerle yüklendi:

“CHP’nin başındaki zatın yalanlarını bazı örneklerle ifade etmeye çalışacağım. Bu zat Türkiye’de yargıya olan güvenin düştüğünü söylüyor. Bunu hangi araştırmaya göre ifade ettiği meçhul Avrupa Komisyonu başta olmak üzere uluslar arası kuruluşların araştırmalarında ülkemizde yargıya olan güvenin diğerlerine göre oldukça yüksek seviyede seyrettiği görülüyor. Öyle ki ihtiyari arabuluculuk, ihtiyari tahkim sistemlerini hayata geçirmiş olmamıza rağmen, milletimizin büyük bir bölümü anlaşmazlıklarını yargı kanalıyla çözmek istemeye devam ediyor. Şayet yargıya güven azalmış olsaydı bu tür yöntemler çok daha revaçta olurdu. Geçmişte vesayet ve FETÖ tarafından yıpratılan adalet sistemimiz her şeye rağmen milletimizin gönlündeki müstesna yerini korumaya devam ediyor.”


“BUNLARIN ADI GAZETECİ”

Cezaevindeki gazeteciler konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun bir başka hezeyanı da bilmek ne kadar gazetecinin hapiste olduğu yalanıdır. Böyle bir şey yok. Bunların adı gazeteci. Bunlar gazetecilik faaliyeti sebebiyle cezaevinde değil. Bunlar gazeteciliği bırakıp terör örgütleriyle beraber olanlar. Ülkemizdeki savcılıklarda ve mahkemelerde takibi yapılan milyonlarca dosyayı mesleklerine göre ayırt etmek bizim aklımıza hiç gelmedi. Buna rağmen iddianın gerisinde gerçeklere baktığımızda, mesleğini gazeteci olarak belirtenlerin bir kısmının terör örgütleriyle ilişkileri, bir kısmının da adi suçlar sebebiyle cezaevinde bulunduğunu görüyoruz. Bunu gazeteciler hapiste yatırılıyor yalanı ancak ülkemize husumet meselesi olabilir” diye konuştu.

FATİH PORTAKAL’A SERT ÇIKTI

Halkı sokağa davet ettiği öne sürülen Fox TV haber spikeri Fatih Portakal’ı sırt sözlerle eleştiren Erdoğan, “Haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak. Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir ben buna inanıyorum. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında zaten herkes dersini aldı. 15 Temmuz’da herkes dersini aldı. Bu ülkede bundan sonra bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öder. Biz Türkiye’ye bu günlere terör örgütlerine ve CHP’ye rağmen getirdik. 2023 hedeflerine de bunlara rağmen ulaşacağız” dedi.

DENİZLİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Denizli’ye ne yaptık? Bizim için önemli olan budur.16 yılda Denizli’ye 22,5 milyon katrilyon liralık yatırım yaptık, mesele bu. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma tüm hizmetleri günlük hayatta görüyor, yaşıyorsunuz 31 Mart 2019’da bir kez daha hizmet siyaseti ile yalan ve istismar siyaseti arasında tercihinizi yapacaksınız.

Fotoğraf: AA