Denizli Milletvekili Tin, Erdoğan’ın Sudan heyetinde – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Denizli Milletvekili Tin, Erdoğan’ın Sudan heyetinde

Denizli Milletvekili Tin, Erdoğan’ın Sudan heyetinde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2017 Pazar - 13:44Güncelleme: 24 Aralık 2017 Pazar - 13:44
Denizli Milletvekili Tin, Erdoğan’ın Sudan heyetinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün başlayacak bazı Afrika ülkeleri gezisinin Sudan bölümüne AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de katılıyor.

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, gezi öncesi yaptığı açıklamada, Sudan’ın Afrika’ya açılan önemli bir merkez ve kilit bir ülke olduğunu, 200’e yakın işadamının katıldığı bu gezinin ticari fırsatların yanı sıra uluslararası gelişmelere de katkı sağlayacağını söyledi.

Afrika ülkelerinin Türkiye’den beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Tin, “Cumhurbaşkanı düzeyinde ülkemizden Sudan Cumhuriyeti’ne düzenlenen ilk resmi temasta yer alıyor olmak bizim için bir gurur vesilesi. Sudan devletiyle özellikle bir yıldır ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimiz sayesinde birçok alanda önemli adımlar atarak bir kardeşlik köprüsü kurduk. Afrika’ya giriş kapısı olması bakımından Sudan son derece bölgede kilit bir ülke, ticari bir liman. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci tarafından da serbest ticaret anlaşmalarının imzalanacak olması ticari bağlarımıza büyük bir ivme katacaktır” dedi.