Denizli AK Parti’den Ankara’ya manifesto çıkarması – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Denizli AK Parti’den Ankara’ya manifesto çıkarması

Denizli AK Parti’den Ankara’ya manifesto çıkarması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 13:13Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba - 13:13
Denizli AK Parti’den Ankara’ya manifesto çıkarması

AK Parti’nin 31 Yerel Seçim Manifestosu, yarın (perşembe günü) Ankara’da düzenlenecek toplantıya kamuoyuna açıklanacak. Denizli’den bu toplantıya binin üzerinde katılım olacağı bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, seçim manifestosunun açıklanacağı geniş katılımlı tanıtım toplantısına 19 ilçeden bin kişinin üzerinde katılımla destek sağlayacaklarını bildirdi. İlkeli, gönül ve ekip belediyeciliğin anlamlarının sıralanacağı manifestonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade eden Filiz, manifestoda temiz belediyecilik, temiz toplum ve temiz çevrenin yanı sıra 'ekip belediyeciliği, gönül belediyeciliği ve ilkeli belediyecilik' başlıklarının yer alması beklendiğini söyledi.

AK Parti Seçim Beyannamesi’nin ana temasını AK Parti’nin belediyecilik anlayışının oluşturacağını kaydeden Filiz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK’da manifesto ele alınırken ‘belediye başkanının görevi sadece yol, kaldırım, genel hizmeti vermek değildir. Belediye başkanı gönüllere girecek, bir sokakta hüzün varsa orada olacak, mutluluk varsa paylaşacak. Bunu yaptığı zaman zaten şehrin sorunları çözülecektir’ yorumunu baz alarak şehirlerimizin, yaşanabilir, güvenli, değer üreten şehirler olmasına dikkat çekilecek. Ayrıca 2014 yerel seçim manifestosunda tek cümle ile anlatılan dikey mimari yerine yatay mimari yapılmasına dair ifadeler daha geniş şekilde yeni manifestoda anlatılacak. Manifestoda, belediyelerin şeffaf olması gerektiği, e-belediyecilik çalışmalarının artırılması konuları da yer bulacak. Manifestoda sıfır atık projesi de detaylı yer alacak. Geri dönüşümün önemi, doğal kaynakların korunması ve iyi işlenmesi, hava kirliliği ile mücadele konu başlıkları da bulunacak” dedi.