Filiz: Oy tasnifinde usul hataları tespit edildi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Oy tasnifinde usul hataları tespit...

Filiz: Oy tasnifinde usul hataları tespit edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2019 Pazartesi - 22:22Güncelleme: 1 Nisan 2019 Pazartesi - 22:22
Filiz: Oy tasnifinde usul hataları tespit edildi

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, oy tasnifinde ciddi usul hataları tespit ettiklerini, bununla ilgili hukuki süreç ve yasal işlemlerin titizlikle uygulandığını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Honaz ve Babadağ başta olmak üzere bazı ilçelerimizde oy tasnifi sırasında ciddi usul hataları yapıldığı tespit ettiklerini, konu ile ilgili olarak il merkezi ile genel merkez nezdinde uzman hukukçular ve avukatlar tarafından oluşturulan itiraz komisyonunda durum değerlendirmesi yapıldığını, ilgili tutanakların incelenmesiyle itirazı gerektirecek hususların belirlendiğini ifade etti.

Bunların yanı sıra ilçelerde seçim sonuçları ile ilgili çelişkili ve sonuca etki edecek, toplumu manipüle edecek, kamuoyunu yanıltıcı bir kısım açıklamalar ve haberlerin dikkat çektiğini kaydederek, “Seçim sonuçlarının kesinleşmediğini, itiraz haklarının devam ettiğini, özellikle oy farkının çok olmadığı seçim bölgelerinde resmi dayanağı olmaksızın galip ve mağlubu ilan etmenin doğru olmadığını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz. Milletimizin sandığa yansıyan iradesinin en net ve doğru bir şekilde ortaya çıkması için gerekli hukuki süreç ve yasal işlemler titizlikle uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.