Filiz: Cumhur ittifakı istikbal ittifakıdır – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Cumhur ittifakı istikbal ittifakıdır

Filiz: Cumhur ittifakı istikbal ittifakıdır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2018 Perşembe - 09:00Güncelleme: 22 Şubat 2018 Perşembe - 10:04
Filiz: Cumhur ittifakı istikbal ittifakıdır

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP ile yapacakları “cumhur ittifakı”nın, bağımsızlık ve istikbal ittifakı olduğunu savundu.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de imzası bulunan ve siyasi partilerin seçim ittifaklarını düzenleyen yasa teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Vatan için, millet için, devlet için, ülkenin geleceği için hayırlar getirsin. Allah utandırmasın. Cumhur ittifakı, adeta bir bağımsızlık ve istikbal İttifakıdır. Türkiye açısından gerekli olan bütün milli manevi yerli olanları kucaklayan bir ittifak olacaktır” ifadelerini kullandı.

CİNSEL İSTİSMARA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Cinsel istismar konusuna da değinen Filiz, “Çocuklarımıza dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Bu konuda duyarlı olmalı, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz. Bu sorun yüzyıllardan beri bedensel ve ruhsal varlığı hasar görmüş bireyler üreterek hücrelere saldıran kanser gibi toplumları tahrip etmeyi sürdürmektedir. Cinsel İstismar insanın varlığına yapılan bir saldırıdır. Bu özelliği ile cinsel istismar aynı zamanda hayata karşı işlenen bir suçtur. Toplum yaşamında, çocuk ve gençleri cinsel istismara maruz bırakanlardan nefret etmek yeterli değildir. Çünkü nefret, bu gibi kimseleri durdurmaz ve bunların insanlığı tahrip etmelerine engel olmaz. Toplumu istismarcılardan korumanın en etkili yolu; çocukları, aileleri ve tüm toplumu cinsel istismar hakkında bilgilendirmektir ve bu istismarcıları en ağır ceza ile cezalandırmaktır ” dedi.

“TÜRKİYE ELİ KOLU BAĞLI OTURMAZ”

Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını da vurgulayan Filiz, “Ülkemizin varlığından sadece terör örgütleri ve onları destekleyen güçler hoşnutsuzdur. Bizim olduğumuz yerde güven vardır, bizim olduğumuz yerde adalet vardır. Bizim olduğumuz yerde sevgi vardır. Suriyeli kardeşlerimiz bunu bildikleri için ülkemize kucak açmışlardır. Bölge halkının ülkemizle ilgili en küçük bir sıkıntısı, sorunu, tepkisi söz konusu değildir. Türkiye’nin bulunduğu hiçbir yerde zulüm olmaz, baskı olmaz, korku, sefalet olmaz” diye konuştu.