Denizli, kuş türü sayımında Türkiye ikincisi oldu – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. ÖZGÜN İÇERİK
  4. /
  5. GÖÇ YOLUNDAKİ DENİZLİ
  6. /
  7. Denizli, kuş türü sayımında Türkiye ikincisi...

Denizli, kuş türü sayımında Türkiye ikincisi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2020 Pazartesi - 10:00Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı - 09:59
Denizli, kuş türü sayımında Türkiye ikincisi oldu

Denizli, Trakor Ekibi’nin yaptığı çalışmayla kuş türü sayımında Samsun’un ardından Türkiye ikincisi oldu. Geçen yıl 155 tür ile ilk sırada yer alan Denizli’nin bu yıl ikinci sıraya düşmesine coronavirüs önlemleri kapsamında bazı sulak alanlara gidilememesi yol açtı.

D20haber.com’da “Göç Yolundaki Denizli” yazı dizisini hazırlayan Kenan Süleyman Çüngür liderliğinde Sait Yalçın, Abdullah Emre Saray, Orhun Çüngür,Gökhan Çüngür, Süleyman Gün, Tahsin Akgün, Süleyman Aydoğdu, Ümit Memiş, Ali Karaca, Ali Sinan Güngör, Hüseyin Yıldız, Durmuş Gökçen, Mehmet Karadere, Emre Çetin, Kerem Yayık, Ali Gürcan, Şevket Aydın ve Hüseyin Çakmak’dan oluşan Trakor Ekibi, Dünya Kuş Gözlem Etkinliği kapsamında kuş türleri sayımı gerçekleştirdi.

146 TÜR SAYILDI

Sulak alanları, sazlıkları, söğütlükleri, yüksek kesimlerdeki kayalıkları ile flamingodan sumruya, martıdan turnaya birçok kuş türüne ev sahipliği yapan, göç yolunda ise mola yeri olan Denizli’de bu yıl 146 kuş türü sayılabildi. Geçen yıl ise bu sayı 155 olmuştu. Samsun ise 150 tür ile birinciliği elde etti.

BAZI YERLERE SAYIM İÇİN GİDİLEMEDİ

Trakor Ekibi lideri Kenan Süleyman Çüngür, daha önce 2 birincilik, 1 üçüncülük elde ettiklerini anımsatarak, bu yıl ikinci sırada kalmalarının coronavirüs önlemleri nedeniyle Işıklı Gölü, Gökgöl Sazlıkları, Acıgöl ve Gemiş gibi önemli kuş barınma yerlerine gidememelerinden kaynaklandığını söyledi. Çüngür, gelecek yıl 155 kuş türü sayımının üzerine çıkarak yeniden birinciliği elde edeceklerini sözlerine ekledi.