LAFOT, Marmaris’te fotoğraf sergisi açtı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. LAFOT, Marmaris’te fotoğraf sergisi açtı

LAFOT, Marmaris’te fotoğraf sergisi açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 12:49Güncelleme: 12 Kasım 2018 Pazartesi - 12:49
LAFOT, Marmaris’te fotoğraf sergisi açtı

Denizli’de faaliyet gösteren Laodikya Fotoğraf Topluluğu’nun (LAFOT) üyeleri, Marmaris’te “Esinti” konulu fotoğraf sergisi açtı.

LAFOT üyesi 26 fotoğrafçının 70 çalışmasının beğeniye sunulduğu sergi, Marmaris Kültür ve Sanat Evi Uğur Mumcu Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılış törenine Marmaris Belediye Başkan yardımcıları Sedat Kirt, İsmet Kamil Öner, Dursun Kaplan, LAFOT üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Törende konuşan LAFOT kurucusu Zeki Akakça, sanat adına Denizli’den Marmaris’e esinti getirdiklerini söyleyerek, bunun yeni faaliyetlerle devamını diledi. Akakça, “Fotoğraflarımız Denizli kültürü ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, ülkemizin farklı yöreleri ile yurtdışından örnekler içermektedir. Hem kültür hem sanat hem de yaşamdan örnekleri burada izletmeyi amaçlıyoru. Umarız bu başlangıç geleceğe açılan bir kapı olur” dedi.

Marmaris Belediye Başkan yardımcısı Sedat Kirt ise, Marmaris Belediyesi olarak Denizlililer ile güzel çalışmalar yaptıklarını, resmi kurumlar olarak gerçekleştiremediklerini kültür sanat bağlantısını sivil kurum, kuruluş ve kişilerle daha çok hayata geçirdiklerini belirtti.

Önümüzdeki dönemde resmi kurumlarla daha farklı alanlarda, daha farklı projelerle birlikteliği sürdürmek istediklerini dile getiren Kirt, “LAFOT’un fotoğraf sergisi ile birçok sanatseverin bir araya gelmiş olması bu alanda güzellikler yaşayacağımızın belirtisidir. Bu köprüyü kuran Denizlili dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Kısa süre sonra Marmarisli fotoğrafçıların da Denizli de bir sergi açmaları için destek ve katkı vereceğiz. Böylelikle komşuluk ilişkilerimiz güçlenerek sürecek” dedi.

Bu arada, Marmaris Belediye Başkanı adına LAFOT sorumlusu Zeki Akakça’ya “teşekkür belgesi” verildi. Sergi 15 Kasım Perşembe gününe kadar açık kalacak.