Genç Denizli’den karma sergi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. SERGİ
  6. /
  7. Genç Denizli’den karma sergi

Genç Denizli’den karma sergi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2017 Pazartesi - 14:39Güncelleme: 15 Mayıs 2017 Pazartesi - 14:39
Genç Denizli’den karma sergi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli bünyesinde faaliyet gösteren kulüplerden karma sergi. Açılışına Başkan Osman Zolan’ın da katıldığı sergide 370 eser yer alıyor. Sergide en fazla ilgiyi şehit polis Fethi Sekin ve astsubay Ömer Halisdemir'in portreleri çekti.

Genç Denizli'nin faaliyetlerini gerçekleştirdiği tarihi Merzeci Un Değirmeni’nde açılan sergide, karikatür, resim, minyatür, tezhip ve ebru sanatlarına ait 370 eser yer aldı. Karma serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, gençlerin yıl boyunca yaptığı birbirinden güzel eserlerin yer aldığı serginin 21 Mayıs’a kadar açık kalacağını belirterek, Denizlilileri sanat eserlerini görmeye davet etti.

GENÇ DENİZLİ, GENÇLERE IŞIK TUTUYOR

Karma sergide yer alan el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlerle bir süre sohbet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Genç Denizli projesi hayata geçtiği günden bugüne gençlerimize ışık tuttu. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide farklı sanat dallarından eserler görücüye çıktı. Gençlerimizin yeteneklerine hayran kalmamak elde değil. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi kültür, sanat ve sporla buluşturmaya, yeteneklerini ortaya çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

FETHİ SEKİN VE ÖMER HALİSDEMİR PORTELERİ BEĞENİLDİ

Sergide, İzmir'de teröristlerce çatışarak onlarca insanın hayatını kurtarırken şehit olan Fethi Sekin ile 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in akrilik karakalem çalışması ilgi çekti. Eserleri yapan Habibe Sicim ve İsmail Tubey ile bir süre sohbet eden Başkan Zolan, kahramanları eserleriyle yaşatan gençlere teşekkür etti.

Genç Denizli'den karma sergi