Köy Enstitülerini anlatan belgesel 9 Ekim’de gösterimde – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Köy Enstitülerini anlatan belgesel 9 Ekim’de...

Köy Enstitülerini anlatan belgesel 9 Ekim’de gösterimde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ekim 2019 Pazartesi - 12:07Güncelleme: 7 Ekim 2019 Pazartesi - 12:07
Köy Enstitülerini anlatan belgesel 9 Ekim’de gösterimde

Denizlili yönetmen Jale İncekol tarafından çekilen ve 1954 yılında kapatılan Köy Enstitülerin anlatan “Bu İşte Bir Umut Var” isimli belgesel, 9 Ekim Çarşamba günü gösterime girecek.

Galası Laodikya’da yapılan Bir Umut Var Bu İşte belgeselinde Köy Enstitüsü mezunu eğitimciler ile 100’ün üzerinde öğretmen ve öğrenci rol aldı. Merkezefendi Belediyesi’nin de katkı sağladığı belgesel yapım 65 dakika sürüyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Köy enstitüleri Cumhuriyetimizin en önemli, en değerli eserlerinden biridir. Bu okullar, ezberci sistem yerine uygulamalı olarak kalıcı bir eğitim veren, modern, yenilikçi ve kalkınmayı hedefleyen okullardı. Denizlili yönetmen Jale İncekol’a o zamanları bizlere yaşattığı, bizlere böylesine anlamlı ve içten bir eser bıraktığı için teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak biz de bu esere katkıda bulunduk. 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezimizde gösterimde olacak. Tüm Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimi bu değerli belgesel filmi izlemeye davet ediyorum. Emeği geçen köy enstitü mezunu öğretmenlerimizi, öğrencileri ve tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.