Termal Denizli turizmine iyi geldi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Termal Denizli turizmine iyi geldi

Termal Denizli turizmine iyi geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2018 Cuma - 13:49Güncelleme: 13 Nisan 2018 Cuma - 13:49
Termal Denizli turizmine iyi geldi

Denizli’nin termal başta olmak üzere turizm değerlerinin tanıtımını hedefleyen “Termal İyi Gelir” projesi, sektöre iyi geldi. Kampanya ile Denizli’ye gelen turist sayısında geçen yıl yüzde 71, bu yılın ilk 3 ayında yüzde 51 artış olduğu açıklandı.

Termal İyi Gelir kampanyası 3. yılına girerken, yeni sezonun tanıtımı dolayısıyla Karahayıt Colossae Otel’de Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, manken Özge Ulusoy ve turizmcilerin katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

ZOLAN: DENİZLİ’YE TÜM İNSANLARI DAVET EDİYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin sanayi ve tarımın yanı sıra turizmde de özel bir yere sahip olduğunu, Pamukkale, 19 antik kent ve termal kaynaklarıyla dünyada Denizli kadar fazla güzelliğe sahip başka şehir bulunmadığını belirtti.

Pamukkale’ye 2000 bin yıl önce Anadolu’dan ve Avrupa’dan refah seviyesi yüksek insanların dertlerine derman aramaya geldiğini kaydeden Zolan, “2000 bin yıl öncesinin çekim merkezi olan Pamukkale yine aynı konuma gelsin istiyoruz. Güzellikleri kendimize saklayamayız. Bunu Türkiyeye ve dünyaya aktarmalıyız. Bu noktada DENTUROD ve otel işletmecileri ile bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Denizli’nin termal merkez haline gelmesi için gayretlerimiz var. Termal İyi Gelir ile turizmde bir taban oluştu. Burada yamaç paraşütü var, balon uçuşları var, kayak sporunu yapabileceğiniz Bozdağ var, antik kentler ve inanç turizmi var. Bunların kadrini kıymetini bilerek tanıtmak gerekiyordu. Termal İyi Gelir ile buralara kadar getirdik”dedi.

 

ŞEN: HEDEF 3 MİLYON TURİST

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 2016’de Pamukkale’ye gelen turist sayısının 2 milyondan 900 binlere gerilediğini, kampanyanın olumlu yansımalarıyla ziyaretçi sayısının geçen yıl düzde 71 artarak 1,5 milyona yükseldiğini, bu yılın ilk 3 ayında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artış sağlandığını ve ziyaretçi sayısının 216 bin olarak gerçekleştiğini söyledi.

Şen, iletişim araçlarının kullanılarak havalimanları, bilbaordlar, dergi, sinema filmleri öncesinde Pamukkale’yi tanıtan reklamlara yer verileceğini, hedefin önce 3 milyon, daha sonra 5 milyon turist olduğunu sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: TURİZMİ ÖNEMSİYORUZ

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, oda olarak tüm sektörlerin gelişmesine katkı koyduklarını, turizmi de önemsediklerini, Denizli’nin kültür, inanç, yayla termal sağlık gibi önemli turizm değerlerine sahip olduğunu, turizmin daha iyi konuma gelmesi için Termal İyi Gelir kampanyasına destek verdiklerini belirtti.

Denizli için yapılacak her çalışmanın içinde olacaklarını dile getiren Erdoğan, Laodikya Antik Kenti’ndeki Suriye Caddesi’nin ışıklandırılması projesine 1,5 milyon lira destek sağlayacaklarını, antik kentteki yeni projeleri de destekleyeceklerini ifade etti.

KOCASERT: TURİZM AMİRAL GEMİ

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ülkelerin kalkınmasında hizmet sektörünün önemli bir yeri bulunduğunu, hizmet sektörünün amiral gemisinin de turizm olduğunu, Pamukkale’nin bir marka olduğunu, ancak bu markayı önce insanımıza daha sonra da dünyaya tanıtmak gerektiğini, Termal İyi Gelir kamyanyasına bu anlamda destek verdiklerini söyledi.

ÖZGE ULUSOY: TANITIMIN İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM

Termal İyi Gelir kamyanyasının ekran yüzü olan ve çekimler için Denizli’ye gelen manken Özge Ulusoy da Pamukkale’ye ilk geldiğinde küçük olduğunu, daha sonra çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiğini, Termal İyi Gelir kamyanyası ile yapılacak tanıtımın içinde yer almaktan mutluluk duyğunu kaydetti.