Pamukkale’nin dayanılmaz pahalılığı: Yarım litre su 6 lira – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Pamukkale’nin dayanılmaz pahalılığı: Yarım litre su...

Pamukkale’nin dayanılmaz pahalılığı: Yarım litre su 6 lira

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2018 Cumartesi - 17:50Güncelleme: 1 Eylül 2018 Cumartesi - 17:50
Pamukkale’nin dayanılmaz pahalılığı: Yarım litre su 6 lira

Pamukkale… Beyaz travertenleri, şifalı suları ve yüzyıllar öncesine uzanan yapılara ev sahipliği yapan antik kent Hierapolis ile Denizli’nin dünya vitrinindeki turizm beldesi. Tanıtımla birlikte artan ziyaretçi sayısı sevindirirken, fahiş fiyat ugulaması bir o kadar züzüyor. Örnek ise kentte marketlerde 50-60 kuruş olan yarım litrelik suyun burada 6 liraya satılması…

Rusya ile yaşanan krizin yerini bahar havasına bırakması Antalya üzerinden Pamukkale’ye gelen turist sayısını artırdı. Tanıtıma ayrılan bütçenin de desteğiyle Pamukkale Uzak Doğu’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçileri beyaz cennete çekince, bu yıl turist sayısında yüzde 44’lük artşa ulaşıldı.

Pamukkale’ye gelenler, eşssiz manzara karşısında büyülenip travertenlerde geziyor, antik havuzda kulaç atıp şifalı sularda keyili günler geçiriyor. Ancak, özellikle Türk ziyaretçilerin keyfini kaçıran ise yüksek fiyatlar. Yiyecek içecek fiyatlarında kent merkezi ile 10 katı bulan farklar oluşturmasından şikayetçi ziyaretçiler.

Turizm merkezlerinde ziyaretçilerin artmasıyla birlikte görülen yükesek fiyat uygulamalarının Pamukkale’ye de taşındığını gören yerli turistler, tepkilerini “Bir marketten 50-60 kuruşa aldığımız yarım litrelik suya 6 lira istiyorlar. Litrelik suyun fiyatı 12 lira. Böyle bir şeye nasıl izin veriliyor anlamakta güçlük çekiyoruz” sözleriyle dile getirdi.