İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u...

İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2017 Çarşamba - 06:29Güncelleme: 29 Aralık 2017 Cuma - 00:17
İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak diye başlayan İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81. yılında anılıyor.

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen ve 1936 yılında aramızdan ayrılan vatan şairinin ölüm yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayımlandı. İşte o mesajlar…

ZOLAN: ZOR ŞARTLARIN ACISINI YÜREĞİNDE HİSSETMİŞTİR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 27 Aralık 1936'da yaşama gözlerini yuman Üstat Mehmet Akif Ersoy'un sadece bıraktığı eserlerle değil, insani ve ahlaki yönüyle de gelecek nesillere ışık olmaya devam ettiğini vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin gönlünde tarifsiz bir yere sahip olduğunu belirten Zolan, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin içinde bulunduğu o zor şartların acısını yüreğinde hissetmiş, milletin her ferdi gibi istiklal arzusuyla bir var oluş savaşı vermiştir. Milletimizin kahramanlıklarını; İstiklal Marşı’mızın her mısrasında, Çanakkale Şehitleri’ne şiirinde, Safahat’ında ve tüm eserlerinde ince ince işleyerek hislerimize tercüman olmuş, milli mücadele ruhunun yaşatılmasında büyük emekleri olmuştur" dedi.

FİLİZ: ZOR GÜNLERDE MİLLETİMİZE UMUT AŞILAMIŞTIR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Mehmet Akif Ersoy’un değerlerine ve davasına sımsıkı bağlılığıyla milletin gönlünde müstesna bir yeri bulunduğunu, Türk fikir, sanat ve kültür hayatının sembol isimlerinden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin destan yazdığı istiklal mücadelemize tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil yüreğiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.”

ERDOĞAN: YAZDIKLARIYLA TARİHE NOT DÜŞMÜŞTÜR

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı ile yaşadığı zamanı asırlar sonrasına taşıdığını, O’nun yaşamının özellikle yeni nesile iyi anlatılıp öğretilmesi gerektiğini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihe mal olan mısralarını yazmakla kalmamış, bizzat da yaşamış bir isim. O, aynı zamanda bir milli mücadele kahramanı. Cami cami dolaşarak halkla buluşmuş, vaazlarıyla milletine milli şuur aşılamış çok değerli bir hatip. Ersoy, yazdıklarıyla da tarihe not düşmüştür. Özellikle İstiklal Marşı'nda hem örnek şahsiyetini hem de eşsiz yeteneğini sergilemekle kalmamış, bir milletin altın harflerle yazılacak tarihini de en güzel bir dille kaleme almıştır. Kendisinin zirveye ulaştığı bu şaheseri, asırlar boyunca milletimizin kahramanlığı ve varlığının bir nişanesi olarak kalacaktır."