Laodikya ve Tripolis’e 2 milyon TL mali destek getirecek protokol – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Laodikya ve Tripolis’e 2 milyon TL...

Laodikya ve Tripolis’e 2 milyon TL mali destek getirecek protokol

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2019 Cumartesi - 16:25Güncelleme: 2 Mart 2019 Cumartesi - 16:26
Laodikya ve Tripolis’e 2 milyon TL mali destek getirecek protokol

Denizli’de kazı çalışmalarının devam ettiği Laodikya ve Tripolis antikk kentlerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yıllık 2 milyon lira dolayında mali destek sağlanacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu Başkanlığı arasında arkeolojik kazıların desteklenmesine dair iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol doğrultusunda arkeolojik kazıların sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini mümkün kılacak kaynağın sağlanacağı, bu kazılarda elde edilen buluntuların ziyarete açılmasıyla bir süre sonra bu alanların kendi gelirlerini yaratan ve kendi kendilerine yeten ekosistemler haline gelebileceği belirtildi.

Türkiye genelinde arkeolojik kazı yapılan 20 antik kenti kapsayan protokolde Denizli, Laodikya ve Tripolis ile yer aldı. Yıl boyunca yapılacak kazılar için sağlanacak desteğin 1’er milyon lira dolayında olması bekleniyor.