Sıla’nın 5 şarkısına şok yasak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Sıla’nın 5 şarkısına şok yasak

Sıla’nın 5 şarkısına şok yasak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Şubat 2018 Çarşamba - 19:06Güncelleme: 28 Şubat 2018 Çarşamba - 21:05
Sıla’nın 5 şarkısına şok yasak

Denizlili sanatçı Sıla (Gençoğlu), TRT ambargosuyla karşı karşıya. TRT, aralarında Sıla’nın da yer aldığı çok sayıda sanatçının şarkılarına yasak getirdi. Beş şarkısına yasak getirilen Sıla, şarkıları en fazla sansürlenen sanatçılar arasında ön sıralarda yer aldı.

TRT 1970 ve 1980’li yıllarda birçok şarkı ve sanatçıya sansür uygulamasıyla hafızalarda yer etmişti. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in yasaklanan program ve şarkılar ile ilgili TRT KİT Alt Komisyonu’nda sorduğu soru, son dönemde yasaklılar arasına giren şarkıları ortaya çıkardı. Bu isimler arasında 5 şarkıyla Sıla da bulunuyor.

SİYASETÇİ AİLEDEN GELİYOR

Denizli’yi TBMM’de 1973-1980 yılları arasında Adalet Partisi Denizli Milletvekili olarak temsil eden Rıza Gençoğlu’nun torunu, eski DYP Denizli İl Başkanı Şükrü Gençoğlu’nun kızı olan Sıla, Türk pop müziğinin son dönemdeki en önemli starlarından. Her şarkısı ses getiren ve beğeniyle dinlenen, konserleri yoğun ilgi gören Sıla’ya TRT ambargo koydu. TRT yönetiminin Sertel’in soru önergesine verdiği yanıta göre, sanatçının “Engerek”, Afitap”, “Müstehcen”, “Yan Benimle” ve “Bırak” isimli şarkıları TRT’nin yasaklılar listesinde.

Sıla, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuştuğu Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesinde yaptığı “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” paylaşımıyla da gündeme gelmişti

142 TÜRKÇE ŞARKI YASAKLAR LİSTESİNDE

Sertel’in sorusunu yanıtlayan TRT yönetimi, 142 Türkçe şarkının yasak olduğu bilgisini verdi. Sanatçılardan Onur Akın’ın “Artvin’de Bahar”, Koray Avcı’nın “Sessiz Kadın ve “Sonra Dersin ki”, Mehmet Erdem’in “Kimse Bilmez”, Berkay’ın “Hasret Rüzgarı” ve “Hep Sonradan”, Demet Akalın’ın “Ah Ulan Sevda”, Nazan Öncel’in “Sakin Ol Şampiyon”, Bengü’nün “Hodri Meydan”, Yeşim Salkım’ın “Erkeğin Zillisi”, Nükhet Duru’nun “Sarhoşum Ben” isimli şarkıları yasaklılardan bazıları.