Denizli’deki 3 turizm bölgesiyle ilgili yeni düzenleme – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Denizli’deki 3 turizm bölgesiyle ilgili yeni...

Denizli’deki 3 turizm bölgesiyle ilgili yeni düzenleme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2019 Cuma - 08:42Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma - 08:42
Denizli’deki 3 turizm bölgesiyle ilgili yeni düzenleme

Denizli’deki 3 turizm bölgesi için alınan Cumhurbaşkanlığı kararıyla yeni düzenleme yapıldı. İki bölgenin sınırları yeniden belirlenirken, bir bölge iptal edildi.

Bazı alanlarda ilan edilen turizm merkezleri ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinin iptali, sınırlarının yeniden belirlenmesi, isim ve statülerinin değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 30 turizm merkezi ile 5 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi iptal edilirken, 31 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinin sınırları yeniden belirlendi.

Buna göre, Denizli Çardak-Beylerli/Burdur Akgöl Termal Turizm Merkezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi iptal edildi.

Söz konusu kararla Denizli Akköy-Gölemezli Termal Turizm Merkezi ve Denizli Buldan-Tripolis Termal Turizm Merkezi’nin sınırları yeniden belirlendi.

Aydın Buharkent/Denizli-Sarayköy Termal Turizm Merkezi'nin adı da Denizli Sarayköy Termal Turizm Merkezi olarak değiştirilerek, sınırları yeniden tespit edildi.

ANKARA (AA)