Şirket kuruluşunu DTO’da gerçekleştirebilirsiniz – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Şirket kuruluşunu DTO’da gerçekleştirebilirsiniz

Şirket kuruluşunu DTO’da gerçekleştirebilirsiniz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2018 Salı - 12:27Güncelleme: 27 Mart 2018 Salı - 12:27
Şirket kuruluşunu DTO’da gerçekleştirebilirsiniz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, şirket kurmada birçok prosedüre son verildiğini, artık tüm işlemlerin Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilebileceğini belirterek, yeni işlemlere uygun ilk şirketi kuran Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ortakları Fırat Ceylan ve Utku Batur’u kutladı.

İlk şirketin kuruluş aşamasında, Ticaret Sicil Müdürü Nebahat Adıgüzel ve DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile birlikte DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan hazır bulundu. DTO bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğünde ilk şirket kuruluşunu Fırat Ceylan ve Utku Batur gerçekleştirdi. Şirket kuruluşu için ilk olarak internetten Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden işlemlerini başlatan Ceylan ve Batur, daha sonra DTO’ya gelerek Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kuruluşunu tamamladı.

“GİT GEL BİTTİ, TEK ADRES DTO”

Şirket kurmak isteyen girişimcilerin tek tıkla tek yerde bütün işlerini halledebilir hale geldiğini söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Şirket kurmak için uzun işlemler vardı. MERSİS’e giriş yapıp şirket sözleşmesi oluşturuluyor. Noterde imza tasdiki ve imza beyannamesi yaptırılıyordu. Odaya gelinip kayıt, tescil ve ilan işlemleri gerçekleştiriliyordu. Notere gidip ticari defterlerin açılış tasdiki yaptırılıyordu. Ticaret sicili müdürlüklerinde kâğıt ortamında doldurulan işe başlama bildirimi vergi dairelerine gönderiliyor ve yoklama memuru bekleniyordu. Yoklama memuru onay verince vergi kimlik numarası oluşuyor, daha sonra fatura bastırıp ticari faaliyete başlanabiliyordu. Ayrıca SGK’ya kuruluş bildirim formu iletilmesi gerekiyordu, bu bildirim formu yine kâğıt ortamında ticaret sicili müdürlüğüne iletiliyor yetkililer de 10 gün içerisinde SGK’ya iletiyordu. Tüm bu süreçler artık geçmişte kaldı. Sekiz prosedürden oluşan şirket kuruluş süreci tek prosedüre indirilmiş oldu. Odamızda da ilk kez Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Genç kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum” dedi.