Rus gazeteciler Denizli’ye hayran kaldı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Rus gazeteciler Denizli’ye hayran kaldı

Rus gazeteciler Denizli’ye hayran kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 11:49Güncelleme: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 11:50
Rus gazeteciler Denizli’ye hayran kaldı

Denizli Ticaret Odası (DTO), fuarlar dolayısıyla 40 kişilik geniş bir ekiple gittiği Moskova çıkarmasından sonra, bu kez de Rus gazetecileri Denizli’de ağırladı. Denizli’nin turizm ve sağlık potansiyelinin aktarıldığı toplantıya, Türk Hava Yolları (THY) Moskova bürosundan da katılım oldu.

Çardak Havalimanı’ndan Denizli’ye giriş yapan Rusya heyetinde, gazeteciler Aleksandra Sarnova, Irina Sukhovey, Larisa Nemkovskaya, Lulia Kiseleva, Vsevolod Imatovich ve Valerya Lakovleva’nın yanı sıra THY Piar ve Sosyal Medya Direktörü İsmail Hakkı Çebi de yer aldı.

RUSYA’DA DENİZLİ’Yİ TANITACAKLAR

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) davetlisi olan Rus gazeteciler, Pamukkale ve Karahayıt’taki termal tesisler başta olmak üzere, ildeki turistik yatırımları gezip, bunları ülkelerinde tanıtmak amacıyla Denizli’ye geldi.

ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMLARINI GÖRECEKLER

Bölgedeki termal otellerin yetkililerinden verdikleri hizmetler ve imkanları hakkında bilgi alan heyet, Pamukkale, Antik Havuz, Hierapolis ve Laodikya antik kentleri ile Denizli Kayak Merkezi ve Bağbaşı Yaylası’nı yerinde görecek. Buldan ve dokuma atölyelerini gezecek. Tekstil sektörü ve ürünleriyle ilgili bilgi edinecek.

ERDOĞAN, RUS GAZETECİLER İLE DENİZLİ PROTOKOLÜNÜ BULUŞTURDU

Denizli’yi kapsayan 5 günlük programı dahilinde, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci,GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, TÜRSAB Pamukkale Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Türkmen ile bir araya geldi.

ERDOĞAN, YABANCI KONUKLARINA DENİZLİ’Yİ ANLATTI

Erdoğan, Denizli ve turizm imkanları hakkında sunumda da bulunduğu bir açış konuşmasıyla toplantıyı başlattı. Erdoğan, iki ülkeyi aynı masada buluşturan THY Yetkilisi Çebi ile GEKA Genel Sekreteri Akdoğan’a da teşekkür etti. Sözlerinin başında, konuklarına “Türkiye’nin en çok turist çeken 5’inci şehrindesiniz” hatırlatmasında bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Denizli’miz Pamukkale, Hierapolis ve Laodikya gibi şu ana kadar kayıtlara geçmiş 19 antik kentin yer aldığı bir medeniyetler beşiğidir. Tarih ve turizm zengini, eğitim, sağlık, sanayi ve tarım şehri Denizli'miz, Pamukkale’deki antik termal havuzu, Karahayıt’a özgü rengarenk sıcak suyu, Denizli Kayak Merkezi ve teleferiğiyle, geçen yıl 3 milyon 780 bin turisti ağırladı. Sadece beyaz cennet Pamukkale’mizi, 2018'de 2 milyon 128 bin yerli ve yabancı turist gezdi. Bu yılki hedefimiz 3 milyon turiste ulaşabilmek. Aynı noktada bulunan ve yılın en yoğun günlerini yaşayan antik termal havuzda, her gün 2 bin kişi şifa arıyor. Geçen yıl ziyaretçi sayısı 375 bini buldu. Hierapolis Ören Yeri, geçen yıl ülkemizde en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Hristiyanlar, Aziz Philippus’un da antik mezarı bulunan bu tarihi alana, inanç turizmi için de geliyorlar. Jeotermal kaynaklarımızı, sağlık ve enerji sektörlerindeki yeni yatırımlarla, tüm insanlığın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Büyük beğeni toplayan termal sağlık tesislerimizi, çok sayıda yerli ve yabancı turist tercih etmektedir. Çinliler, Almanlar ve Ruslar, bunlar arasında önemli bir yer tutmaktadır. Sizleri de ailelerinizle çok daha uzun kalmak üzere, tekrar Denizli’mizde görmek isteriz.”

“DENİZLİ TEKSTİLİN ANAVATANI”

Denizli’nin tekstil sektörüyle tanındığını da belirten DTO Başkanı Erdoğan, “Tekstilin anavatanındasınız. Ülkemizden ihraç edilen havlunun %70’i ile bornozun %63’ü, şehrimizde üretilmektedir. Denizli dokumacılığı ev tekstili, hazır giyim, iç giyim, havlu ve bornozun yanı sıra eşsiz el emeği ürünleriyle, tüm dünyaya nam salmıştır. İnsanımız, 4000 yıllık tekstil geçmişi ile modern teknolojiyi buluşturmuş, bunu İngiltere Kraliyet Sarayı ile Euro League Final Four ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi çok önemli uluslararası organizasyonlar ile yerlere ihraç edilen dünyaca ünlü ürünler haline getirmiştir. Denizli, tekstil sektörünün başı çektiği ihracatıyla, Türkiye'nin en büyük 9'uncu ihracatçısı, 8’inci en büyük sanayi kentidir. Denizli’miz, 175 ülkeye 2400 çeşit ürünü ihraç etmektedir. Denizi olmamasına rağmen, deniz kıyısındaki ülkelere balık ihraç edebilen girişimcilik başarısını göstermiş bir şehirdir. Avrupa, en önemli dış pazarımızdır. 3,5 milyar dolarlık ihracatımızın %58'ini, Avrupa Birliği ülkelerine yapmaktayız. Yabancı yatırımcıların da gözdesi haline gelmiş, 5’i alt yapısı tamamlanmış, 6 organize sanayi bölgemiz var. Şehrimizdeki iş insanları, yabancılarla iş birliği ve ortaklık yapma konusunda önemli bir birikim ve kültüre sahiptir. Yabancı sermayeli şirket sayımız 170’dir. Bunlardan 5 tanesi de Rusya Federasyonu vatandaşlarının ortaklığındadır. Bu 170 şirketin %53,2’si ise, Avrupa Birliği vatandaşlarının ortaklığı ile kurulmuştur” dedi.

“DENİZLİ, BÖLGESİNDE HIZLA YÜKSELEN BİR DEĞERDİR”

Denizli’nin mermer ve traverteniyle, Türkiye’nin en büyük ikinci doğal taş havzası ve Ege Bölgesi’nde hızla yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Turizm ve sağlık gibi hizmete dayalı sektörlerin yanı sıra tekstil ve konfeksiyon, mermer ve traverten, tarım ve hayvancılık, enerji, kablo, makine ve cam sanayindeki büyük yatırımları ile bilinen Denizli’mizde, sanayimiz çeşitli ve güçlüdür. Türkiye’nin en büyük, yem fabrikası, 5 ambalaj fabrikasından 1’i, 7 emaye bakır tel fabrikasından 2’si, 2 büyük bakır mamulleri fabrikasından 1’i, Denizli’mizdedir” Diye konuştu.

RUS GAZETECİLER, MEMNUN KALDI

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Avukat Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin de kısa birer hoş geldiniz konuşmasıyla seslendiği Rus konuklar, Denizli’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, çok kısa bir zamanda en iyi şekilde bilgilendirildiklerini, her öğrendikleri yeni bir özelliğiyle de Denizli’ye hayran kaldıklarını dile getirdi. Gösterilen ilgi, sunulan imkândan dolayı DTO Başkanı Erdoğan ve ekibi ile THY Yetkilisi Çebi, GEKA Genel Sekreteri Akdoğan ile personeline, teşekkür ettiler.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile THY Yetkilisi Çebide, desteklerinden ve ilgisinden dolayı DTO Başkanı Erdoğan ile yönetimine müteşekkir olduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Türkmen, Denizli’deki sağlık turizmiyle ilgili bir sunumda bulundu. Program, toplantının ardından yabancı konukların onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi.