Erdoğan: Sayısal takograf DTO’dan alınabilecek – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Sayısal takograf DTO’dan alınabilecek

Erdoğan: Sayısal takograf DTO’dan alınabilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Nisan 2019 Salı - 13:36Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı - 13:37
Erdoğan: Sayısal takograf DTO’dan alınabilecek

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, nakliyeciler ve taşıma sektöründe hizmet veren firmaların sayısal takografları Denizli Ticaret Odası’ndan alabileceklerini bildirdi.

Denizli Ticaret Odası’nın ortak komite toplantısı öncesinde iletişim uzmanı Murat Can Canbay, salondakilere “İletişim Çağında Etkili İletişim Becerileri” konulu bir seminer verdi. Seminerin ardından DTO Başkanı Erdoğan, Canbay’a Denizli’yi simgeleyen horoz figürü hediye etti.

Seminerin ardından DTO Meclisi'nin aylık olağan toplantısına geçildi. Komite üyelerinin de takip ettiği meclis toplantısında konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi, Denizli Ticaret Odası’nın son bir aylık faaliyetleriniaktardı.

“ÜYELERE 168 MİLYON TL’LİK KAYNAK AKTARDIK”

Konuşmasında, Yeni Ekonomi Programı’nın 2019 yapısal dönüşüm adımlarının takipçisi ve destekçisi olacaklarını, Denizli iş alemi olarak, piyasaların ihtiyacına yönelik fiili adımların bir an önce atılmasını beklediklerini ifade eden Erdoğan, geçen hafta KOBİ’lere 3 milyar TL’lik destek geldiğini,Denizli Ticaret Odası olarak, “Nefes Kredisi” ve “Can Suyu” adı altında üyelerine 168 Milyon TL tutarında önemli bir maddi kaynak da sağladıklarını hatırlattı.

YABANCI SERMAYELİ FİRMA SAYISI, 142’YE ULAŞTI

DTO’nun üye sayısını da açıklayan Erdoğan, mart ayı sonu itibarıyla odaya kayıtlı firma sayısının 17 bin 243’e ulaştığını, yılın ilk üç aylık döneminde 16 yabancı ortaklı firmanın kayıt yaptırdığını ve yabancı sermayeli firma sayısı 142’ye ulaştığı söyledi.

SAYISAL TAKOGRAF AÇIKLAMASI

Nakliye sektöründeki üyelerine yönelik bir gelişmeyi de aktaran Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası'na kayıtlı 500’e yakın taşıma ve nakliye işi yapan 4’üncü Meslek Komitesi üyemiz var. Üyelerimizin taleplerini en kestirme yoldan, en kısa zamanda karşılayabilmek için TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığımız görüşmelerimizin sonucunda hızla çözüme ulaştık. Takograf işlemleri de Denizli Ticaret Odası’nda yapılmaya başlandı.İlgili sektörlerimiz ile üyelerimize ve Denizli’mize hayırlı olsun” dedi.

TOBB GENEL İDARE KURULU İLE GTİ GENEL KURULU'NA KATILDI

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, hafta sonunda ise Ankara’da gerçekleştirilen üyesi bulunduğu TOBB Genel İdare Kurulu ile Yönetim Kurulu Üyesi olduğu TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ’nin2018 Yılı Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Her iki kurumda ülkemizin saygın ve önemli kuruluşlarından. Çok büyük kitleleri temsil ediyorlar ve önemli işlere imza atıyorlar. Biz de Denizli’miz adına buralarda yer almaktan mutluyuz. Bize layık görülen bu görevlerin gereğini, şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, TOBB GENEL KURULU’NA GİDİYOR

TOBB Ticaret Konseyi Üyesi de olan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 1-2 Mayıs tarihlerinde ise yine Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 75’inci Genel Kurulu’na katılacak.