Erdoğan: Bu teşvikler ülkemizi uçurur – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Bu teşvikler ülkemizi uçurur

Erdoğan: Bu teşvikler ülkemizi uçurur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 20:17Güncelleme: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 20:18
Erdoğan: Bu teşvikler ülkemizi uçurur

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, proje bazlı teşviklerin Türkiye’yi uçuracağını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 80 milyar liralık yatırım yapılmasını sağlayacak programın mimarlarından olması dolayısıyla gurur duyduklarını bildirdi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ve Meclis üyeleri, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi Teşvik Belgeleri Takdim Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi ile cari açık sorununu kökten çözme iradesini ortaya koyduklarını söyledi. Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl hazırlıkları tamamlanan 23 projeye vereceğimiz teşvik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu 23 proje, sıradan bir hadiseymiş gibi görülüyor. Ancak bu 23 projenin 135 milyar TL yatırım bedelinin olduğunu da görmeliyiz. Bu yatırımlar sayesinde ayrıca 34 bin doğrudan, 134 bin de dolaylı istihdam sağlanacak" dedi.

Ekonomi Bakını Nihat Zeybekci ise, kamuoyunda “süper teşvik” olarak adlandırılan Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 80 milyar TL’ye yakın yatırım tutarı olan projelerin düzenlenecek bir törenle açıklanacağını duyurdu. Bakan Zeybekci, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında da ilgili Bakanlar Kurulu kararlarını hazırladıklarını, 6. bölge teşviklerine ilave bazı teşviklerle 23 ildeki yatırım teşviklerinin bu kapsamda değerlendirileceğini duyurdu.

80 MİLYAR TL'LİK YATIRIM GELİYOR

Zeybekci, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamındaki yatırım onaylarını tamamladıklarını belirterek, “2017'nin sonuna yetiştirmeye çalıştık ama olmadı. 2018 Ocak ayı içinde bir toplantı ile açıklayacağız. 80 milyar TL’ye yakın bir yatırım tutarı var” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile teşvik belgelerini yatırımcılara takdim etti.



ÖZEL TEŞVİKLE YERLİ ÜRETİM

“Süper teşvik” olarak da adlandırılan uygulama kapsamında petrokimya, petrol rafinerisi ile enerji alanlarında büyük yatırımlar hayata geçirilecek. Yeni teşvik sistemi, Türkiye’nin net ithalatçı olduğu ham madde ve aramalı niteliğindeki ürünlerin üretimine yönelik büyük ölçekli yatırımları özel bir teşvikle yerli olarak üretmesini sağlamayı da hedefliyor.

ERDOĞAN’DAN DEĞERLENDİRME

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, önemli bir toplantıda geleceğe yön verecek bir konuda bilgi birikim edindiklerinİ, aynı zamanda yarınların Türkiye'sini inşa edecek firmaların büyük yatırımlarına ilk adımı attıkları ana canlı tanıklık ettiklerini kaydetti. Erdoğan, "Denizlili bir bakanın bu önemli adımın mimari olması bizim için ayrı bir onur kaynağıydı. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.