DTO’ya ziyaret yoğunluğu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’ya ziyaret yoğunluğu

DTO’ya ziyaret yoğunluğu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 14:49Güncelleme: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 14:52
DTO’ya ziyaret yoğunluğu

Denizli Ticaret Odası (DTO), yaz mevsimine rağmen yoğun ziyaretçi trafiği yaşıyor. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin ziyaretleriyle farklı konuların ele alındığı görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın ilk ziyaretçisi yurt dışından oldu. Önümüzdeki yılın mart ayında Denizlili tekstilcilerin Avrupa'daki en büyük pazarı konumundaki İngiltere'de, Türkiye’den de katılımın olması beklenen bir fuar organizasyonu düzenlenecek. Londra'da Lifestyle& Home Fair'i düzenleyecek Pure Living şirketi Satış Müdürü Suna Solak ve Oktay Oygun, DTO Başkanı Uğur Erdoğan'ı ziyaret etti.

Erdoğan, konuklarıyla tekstil sektörünün temsilcilerini de ağırlayacak fuara dair hazırlıkları ve işbirliği önerilerini görüştü. Konuklarını Denizli ve tekstil sektörünün son durumuyla ilgili de bilgilendiren Erdoğan, tekstilin Denizli’nin ihracata dönük yapısıylaekonominin lokomotifi niteliğinde biriş kolu olduğunu, sektördeki yatırımcıların pazarını genişletecek her türlü girişimi önemsediklerini, uygun şartların sağlanması halinde Denizlili tekstilcilerin yeni müşteriler edinecekleri bu organizasyona ilgi göstereceklerini düşündüğünü söyledi.

“EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

Denizli TOBB Ortaokulu Müdürü Gülçin Yapar'ı da ağırlayan Erdoğan, görüşmede, eğitime büyük önem veren bir STK olarak DTO’nun bireyin ve toplumun gelişmesine katkı sağlayan her türlü organizasyonun her zaman destekçisi olduğunu vurguladı.

PAMUKKALE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ YÖNETİMİ PROJESİNİ GÖRÜŞTÜLER

DTO Başkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden Yrd. Doç. Dr. Şeyma Baki ile DTO’nun da paydaşı olduğu Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetimi Projesini görüştü. Erdoğan, Denizli'nin ticari yapısı ve turizm potansiyeline dair düşüncelerini paylaştığı görüşmede, turizm varlıklarının ticari kazanca dönüştürülmesi ve ekonomik veriminin artırılması için neler yapılması gerektiğine dair önerilerinide sıraladı. Bu arada, projenin geldiği aşama ve sürece dair de bilgi aldı.

MÜHENDİSLER VE MİMARLAR BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Kadir Erken ile yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Erdoğan, konuklarıyla mühendis ve mimarların Denizli ölçeğindeki sorunları ile beklentilerini dinledi.

DENİZLİ EL SANATLARI DERNEĞİ BAŞKANI SARI’DAN ZİYARET

Denizli El Sanatları Derneği Başkanı ve PAÜ Öğretim Üyesi Habibe Kahvecioğlu Sarı, Denizli 2. El Sanatları Kongresi'ne sağladığı destekten dolayı, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Konuklarına kongre hatırası olarak getirdikleri hediyeleri için teşekkür eden Erdoğan, oda olarak Denizli’ye has ne varsa onun topluma mal edilmesi, değerlenmesi ve unutulup kaybolmaması için her türlü çabayı harcadıklarını dile getirdi. Erdoğan, “Bunu, bir görev bildik… Denizli’yi Denizli yapan değerlerimizi her zaman sahiplendik. Denizli 2. El Sanatları Kongresi'nde sizlerle birlikte bu sorumluluğumuzun yer aldığı seyir defterimize yeni bir sayfa daha ekledik ve büyük keyif duyduk. Çabanızdan ve başarınızdan dolayı kutlar, teşekkür ederim” dedi.

KALEİÇİ ESNAFIYLA GÖRÜŞTÜ

DTO Başkanı Uğur Erdoğan'ı Kaleiçi Çarşısı'ndan bir gurup esnaf da ziyaret etti. Yıldızlar Giyim'in sahibi ve DTO Meclis Üyesi Soner Yıldız’ın önderlik ettiği heyet, okul kıyafetleriyle ilgili yaşadıkları sorunlar ile çözümüne dair önerilerini Başkan Erdoğan’a aktardı, yardım istedi.

HOLLANDA TÜRKİYE TİCARET ODASI GENEL KOORDİNATÖRÜ DENİZLİ’DE

DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin de Hollanda Türkiye Ticaret Odası Genel Koordinatörü Ahmed Hüsrev Uç’u kabul etti. Uç, Tekin’e Avrupa'da yaşayan Türklerin ve Avrupalı işadamlarının Türkiye'ye yatırımlarını teşvik edipiki ülke arasındaki ticaret hacimlerini genişletmek amacıyla başlattıkları Türkiye'nin Ekonomi Haritası Projesi’ni anlattı. Genel amaçlarının 3. ve 4. neslin ekonomik açıdan Türkiye ile bağlarının devamını sağlamak olduğunu belirten Uç, hem kendilerini tanıtmak hem de ilerleyen dönemlerde yapılabilecek işbirlikleri görüşmek için fırsat tanıyan Denizli Ticaret Odası yöneticilerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

GÜNÜ, YÖNETİM KURULU TOPLANTISIYLA BİTİRDİLER

DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Genel Sekreter Tekin, günü Denizli Ticaret Odası Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı ile tamamladı. Başkan Erdoğan, gelişmeleri değerlendirip, çalışmalarındaki son durumu görüştükleri kurulda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diledi.