DTO’nun kursuna katılan 116 kişi işyeri açtı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’nun kursuna katılan 116 kişi işyeri...

DTO’nun kursuna katılan 116 kişi işyeri açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2018 Çarşamba - 19:53Güncelleme: 28 Mart 2018 Çarşamba - 19:53
DTO’nun kursuna katılan 116 kişi işyeri açtı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2017 yılında girişimcilik kurslarına katılan 116 kişinin işyeri açtığını, Denizli Ticaret Odası olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan herkese destek olacaklarını belirtti.

DTO tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı. Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının da hazır bulunduğu törene, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürü Aziz Acar ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdür Vekili Fatih Işık katıldı.

Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, ilk olarak 2017 ile 2018’de Denizli Ticaret Odası tarafından açılan kurslara katılarak iş yeri açanların hayat hikayelerini anlattıkları kısa filmi izletildi. Girişimcilik Eğitimi ile hayatlarının nasıl değiştiğini anlatan 8 kadın girişimcinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdikleri röportajlar, yeni sertifika alacak olan kursiyerler tarafından büyük bir dikkatle izlendi. Sonrasında DTO Başkanı Uğur Erdoğan kurslar, çalışmaları ve filmle ilgili bir konuşma yaptı.

Eğitime verdikleri önemi vurgulayan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası’nda göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızı ve gençlerimizi aktif iş hayatına dahil edebilmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda 2017 yılında 1455 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Eğitimler sonrasında 116 kardeşimiz iş yerini kurdu. Bu sayının daha da artacağına inanıyoruz, biz desteğimize devam edeceğiz. Diğer yandan moda tasarım konusunda 25 kişiye 8 ay boyunca eğitim verdik. Bu kardeşlerimizden bazıları iş yerleri kurdu, bazıları da profesyonel firmalarla çalışmaya başladı. Su ve ısı yalıtımı, kaynakçılık eğitimi ve Kız Kardeşim Projesi kapsamında da 200 kişiye eğitim verdik. Denizli Ticaret Odası olarak şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayanların her zaman yanında olacağız. Bugün sertifika alarak iş yeri açmaya aday olan sizleri de tebrik ediyorum; başarılar diliyorum” dedi.

KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar ise, KOSGEB olarak desteklerinin devam edeceğini belirterek, bilgi almak isteyen girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirdi. Ayrıca, uzmanlarının destekler hakkında kapılarını çalan herkese yardım edeceğini söyledi. KOSGEB olarak zaman zaman destek programlarının çağrılarını yaptıklarını da anımsatan Acar, girişimcilere bunları takip ederek, desteklerden yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

İŞKUR Denizli İl Müdür Vekili Fatih Işık da Türkiye'nin ve Denizli'nin geleceğinin girişimcilerde olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, öncelikle filmdeki emek ve katkılarından dolayı DTO Başkanı Erdoğan’a teşekkür etti. “Bugün burada sertifika alanlardan iş yerini açacaklarla bu filmin genişleyerek devam etmesini diliyorum” diyen İl Müdürü Işık, girişimcileri iş yerlerini kurmadan önce destek ve teşviklerinden faydalanabilmek için danışmanlık hizmeti almak üzere İŞKUR’a davet etti.

Konuşmaların ardından aralarında şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarının da bulunduğu 230 kursiyerden törene katılanlarına sertifikaları verildi.