DTO’nun geleneksel aşure hayrı gerçekleştirildi – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’nun geleneksel aşure hayrı gerçekleştirildi

DTO’nun geleneksel aşure hayrı gerçekleştirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 17:04Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba - 18:23
DTO’nun geleneksel aşure hayrı gerçekleştirildi

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO)muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği aşure hayrı gerçekleştirildi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, aşura hayrına 10 bin dolayında kişinin katıldığını bildirdi.

Bu yıl 7’incisi düzenlenen DTO aşure hayrı etkinliğine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Yönetim Kurulu üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yağmurlu havaya rağmen DTO Hizmet Binası önünde toplanan vatandaşlara Vali Karahan, Başkan Zolan, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve protokol üyeleri elleriyle aşure servisi yaptı.

ERDOĞAN: BİR VE BERABER OLALIM

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, etkinlikle ilgili açıklamasında, “Böyle zamanlar, bizim bir olduğumuzu, bir olunca diri olduğumuzu da hatırladığımız anlar. O nedenle, sarsılmaz birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu tür etkinlikleri, önemsiyoruz. Ve biz şunu biliyoruz, hatta her zaman her fırsatta da dile getiriyoruz, üyelerimiz bizim varoluş sebebimiz. Onlar için ne yapsak az kalır. Bizler, DTO yönetimi olarak, 18 bin üyemizin temsilcisi, onlarla vatandaşlarımız arasındaki elçi, köprüyüz. İşte bu tür etkinliklerle de onları aynı mekânda buluşturuyor, hasbihal edebilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Üyelerimiz, her zaman bu şehirden kazandıklarını yine bu şehre veriyor; bu şehirdeki insanlarla paylaşıyorlar. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Allah, kabul etsin. Bereketini artırsın” dedi.

TOPLUMSAL BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

“Bizlerin ayrışmaya, kin ve nefrete değil; kaynaşma ve dayanışmaya ihtiyacımız var” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Peygamberimizin hadis-i şerifinde,‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır’ diye buyurmuş. Biz de kardeş olduğumuzu unutmayıp, Türkiye’miz için tek vücut olmalıyız ki, düşmanlarımıza fırsat vermeyelim. Yoğun katılım olması dolayısıyla, başta protokol üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hava bir ara yağmurluydu ancak, vatandaşımız ile üyelerimiz yine de bizi yalnız bırakmadılar. Sağ olsunlar. Onların varlığı, bize güç veriyor. Yeni işlere daha güçlü adımlarla yürüme çabamızı artırıyor.”