DTO ve İŞKUR girişimci yetiştirecek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO ve İŞKUR girişimci yetiştirecek

DTO ve İŞKUR girişimci yetiştirecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 16:54Güncelleme: 15 Ocak 2018 Pazartesi - 23:09
DTO ve İŞKUR girişimci yetiştirecek

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdürlüğü işbirliğiyle bin 225 girişimci yetiştirilecek.

Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak hazırlanan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi”nin protokolü, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından imzalandı.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, KOSGEB Denizli Merkez Müdürlüğü ile düzenledikleri girişimcilik eğitimlerine ilave olarak İŞKUR ile protokol imzaladıklarını söyledi. Erdoğan, “KOSGEB ile geçtiğimiz yılın sonunda başlattığımız girişimcilik eğitimlerine yoğun talep olması sonrasında İŞKUR ile görüşmeler yaptık. Bugün talebimize olumlu yanıt veren İŞKUR ile protokol imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü şu anda bizlere 2 binin üzerinde başvuru yapıldı ve artık bu talepleri karşılayabileceğiz” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ ÖNEMLİ”

“Girişimcilik eğitimleri, Denizli ve Türkiye için çok önemli” diyen Erdoğan, işsizliğe çözüm olarak kendi işini kurarak, ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesinin çok önemsediklerini söyledi.

Denizli Ticaret Odası olarak istihdam seferberliğine katkı sağladıklarını kaydeden Erdoğan, “İlimizde iş kurmak isteyen kişiler, eğitimlerini alıp, iş kurabilecekler. Bir kişinin iş sahibi olması ve yanında eleman çalıştırması istihdam açısından çok önemlidir. Ülkemizde işsizlikle mücadele kapsamında başlatılan istihdam seferberliğine bizler de Denizli Ticaret Odası olarak böylece destek vermiş oluyoruz. KOSGEB ile 900, İŞKUR ile de 1225 girişimci yetiştirileceğiz. Toplamda yıl sonuna kadar 2 bin 125 kişi girişimcilik eğitimi almış olacak” diye konuştu.

IŞIK: DTO İLE YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEĞİZ

İstihdamın artırılmasını çok önemsediklerini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ise, girişimciliğin işsizlikle mücadelede önemli bir yöntem olduğunu, çalışmayan veya işçi konumundaki bir kişinin kendi iş kurarak istihdama katkı sağlar konuma geldiğini, Denizli Ticaret Odası ile imzalanan protokol kapsamında yeni girişimciler yetişeceğini beirtti.

EĞİTİMLER

Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından 49 ayrı eğitimde toplam bin 225 kişiye verilecek. DTO’da 25’er kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitim programı kapsamında, katılımcıların, işsiz olması durumunda kişilere günlük 20 lira verilecek. Eğitim sonrasında ise girişimci adayları, kendi iş fikirlerine ilişkin iş planları ile KOSGEB’e başvurarak, onay çıkması durumunda 50 bin TL'ye varan hibe, 100 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanından faydalanacak.