DTO öncülüğünde 0.98 faizle 5 bankadan konut kredisi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO öncülüğünde 0.98 faizle 5 bankadan...

DTO öncülüğünde 0.98 faizle 5 bankadan konut kredisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2019 Çarşamba - 12:52Güncelleme: 16 Şubat 2019 Cumartesi - 20:02
DTO öncülüğünde 0.98 faizle 5 bankadan konut kredisi

Denizli Ticaret Odası (DTO), inşaat sektörüne nefes aldıracak bir projenin öncüsü oldu. DTO’nun çağrısına olumlu yanıt veren 5 bankanın sağlayacağı 0.98 faizli krediyle Denizli’deki 3 bin konut stoğunun eritilmesi, piyasaya en az 120 milyon lira sıcak para girişinin sağlanması hedeflendi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, konut kredisi sağlayacak 5 bankanın temsilcileri ve inşaat sektörü meslek komitesi üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, inşaat sektörüne mensup oda üyelerinin alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için, son derece önemli olduğuna inandığımız bir kampanyayı başlattıklarını söyledi.

3 BİN KONUT STOĞU VAR

Denizli’de bugün itibarı ile tamamlanmış veya tamamlanmakta olan, satışa hazır bekleyen yaklaşık 3 bin konut bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, oluşan bu konut stoğunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktıklarını, ikame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitlerinin bulunduğu 3 nolu meslek komitesi ile yönetim kurulunun 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Temel hedefin yüksek faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya çözüm bulmak olduğunu ifade eden Erdoğan, “Fizibilite çalışmamızda gördük ki, acil nakit ihtiyacı duyan müteahhitlerimiz, uygun faiz oranı bulması durumunda konut isteyen alıcılar ile ilimizde faaliyet gösteren banka ve finans kuruluşları arasında bir koordinasyon sağlayarak çözüm üretebiliyor. Piyasada ki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğinide tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik, bazı bankalarımızla iş birliğine gittik” dedi.

5 KONUT SATACAK DA 500 KONUT SATACAK DA AYNI KEFEDE

Kampanyanın, büyük inşaat firmalarının kendi bünyelerinde finanse ederek çeşitli kampanyalar adı altında piyasaya sunduğu satış ve pazarlama yönteminin DTO eli ile daha alt ölçekte iş yapan firmalara da ulaştırılmasını hedeflediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu sayede, sektör aşağıdan yukarıya yeniden dinamizm kazanacaktır. Kampanyamızda, Denizli Ticaret Odası’nın herhangi bir kefilliği ya da taahhüdü söz konusu değildir. Kampanyamız, elinde 5 satılık konut bulunan müteahhit ile 500 satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır. Konut alacak vatandaşlar dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyamıza destek veren ilgili banka ve finans kuruluşları iş birliği ile 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edebilecek! Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasında ki anlaşmayla belirlenecek. Bu noktada Odamız ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konu olmayacaktır.”

120 MİLYON TL’LİK FİNANSAL HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Kampanyayla satış için bekleyen konutların yüzde 10’luk kısmına bile yol açabilmenin başarı olacağını kaydeden Erdoğan, “Zira böyle bir oran piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir. Denizli Ticaret Odasıolarak bu çalışmaya başladığımızda, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştük. Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Halk Bankası ve Yapı Kredi Bankası, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür ederim” diye konuştu.