Erdoğan: Faiz indirimi istihdama da olumlu yansıyacaktır – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Faiz indirimi istihdama da olumlu...

Erdoğan: Faiz indirimi istihdama da olumlu yansıyacaktır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2019 Cuma - 15:24Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma - 15:24
Erdoğan: Faiz indirimi istihdama da olumlu yansıyacaktır

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, faiz indiriminin piyasalara olumlu yansıyacağını, kur baskısını azaltacağını ve istihdama da olumlu katkı yapacağını savundu.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, faiz indirimi kararından dolayı Merkez Bankası ile iş dünyasınca yakından takip edilen gelişmeye katkı koyan isimleri kutladı. Erdoğan, faiz oranlarının daha da aşağıya çekilerek üretimin ve üreticinin önünün açılmasını, yatırımcıların finans kaynaklarına ulaşabilirliğinin kolaylaştırılarak, iş dünyasının desteklenmesini istediklerini söyledi.

İşverenlerin faiz indirimini önemsediğini kaydeden Erdoğan, "Son dönemde bu yönde atılan adımları ve gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekse TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu yöndeki çağrılarını, çok önemli buluyor ve destekliyoruz. Her ikisinin de gayretleri bu yöndeydi. Milli bir sorumluluk alıp gereken düzenlemeye gidecek finans sektörümüzün de katkılarıyla, kısa zamanda faiz ve enflasyon gibi ekonomideki iki temel sorunu da aşacağımıza inanıyoruz. Böyle bir gelişme, istihdama da olumlu yansıyacaktır. Ayrıca, kurun piyasalardaki baskısının da bunlarla birlikte azalacağını umut ediyoruz" dedi.