Öğrenciler, hayallerini yazıya ve resme döktü – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Öğrenciler, hayallerini yazıya ve resme döktü

Öğrenciler, hayallerini yazıya ve resme döktü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:27Güncelleme: 22 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:27
Öğrenciler, hayallerini yazıya ve resme döktü

Denizli Ticaret Odası (DTO), Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Hayalimdeki İş İnsanı Resim ve Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı. Hayallerindeki iş insanlarını yazıya ve resme dökerek dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Hayalimdeki İş İnsanı Resim ve Kompozisyon Yarışması'na il genelindeki 30 farklı okuldan 200 eser gönderildi. Seçici kurulun değerlendirmesinin ardından 18 eser ödüle layık görüldü. Ödül töreni ise, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında DTO’da gerçekleştirildi.

Ödül törenine DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

SÖZKESEN: DTO OLARAK EĞİTİME DESTEK SAĞLIYORUZ

DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, törendeki konuşmasında, çocukların eserlerinden çok etkilendiğini, bazı resimlerin ders niteliğinde olduğunu, bunları zaman zaman seminer ve konferanslarda kullanmak istediğini söyledi. Sözkesen, "İnanın çok etkilendim bu eserlerden telif haklarını ödemek koşuluyla faydalanmak da isterim. Sizler gibi başarılı gençleri görünce bir kez daha fark ettik ki, ülkemizin geleceği emin ellerde. Hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Denizli Ticaret Odası olarak, eğitim ile gençlerimiz ve çocuklarımız söz konusu olduğunda elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Geleceğimizi el birliğiyle en iyi şekilde inşa edelim istiyoruz" dedi.

CATLIK, DTO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ise, eserleri kitap haline getireceklerini belirterek, “Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Atatürk, ülkemizin geleceğini gençlere emanet etmişti. Biz de işadamları olarak geleceğimizin emanet edildiği gençlerin geleceği nasıl tasarlayacaklarını, nasıl hayal ettiklerini görmek ve irdelemek istedik. Bu anlamda, bir iş dünyası sivil toplum örgütü olarak, yarışmaya katılan gençler sayesinde çok önemli veriler elde ettik. Bu verileri Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile paylaşarak bilimsel bir çalışma haline getireceğiz. Ayrıca, kompozisyon ve resimleri bir kitap haline getirerek, kamuoyuyla da paylaşacağız. Yarışmamızın her aşamasında bizden emeğini ve desteğini esirgemeyen Sayın Sözkesen ile böyle bir projeyle kapısını çaldığımızda bizi geri çevirmeyen ve tereddütsüz sahip çıkan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’a derneğimiz, okullarımız ve ailelerimiz adına teşekkür ederim" diye konuştu.

ÖDÜLLERİNİ YÖNETİCİLERDEN ALDILAR

Konuşmalarının ardından resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile AYSİAD’ın eski başkanlarından Kemal Yamuç ile yönetim kurulu üyelerinden Abdurrahman Demirdak, Erol Akça ve Bilgehan Seçal verdi.



ÖĞRENCİLERİN ADINA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Öte yandan, öğrenciler için oluşturulan hatıra ormanında, isimlerine ikişer fidan dikildi, sertifikaları kendilerine teslim edildi. Dereceye giren öğrenciler aynı zamanda 21-22 Haziran’da, Manisa'daki Denizlili iş adamı Ahmet Nazif Zorlu'ya ait Vestel City’e inceleme gezisine götürülecek.