ABYB’de Ergül güven tazeledi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. ABYB’de Ergül güven tazeledi

ABYB’de Ergül güven tazeledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2018 Pazar - 20:02Güncelleme: 6 Mayıs 2018 Pazar - 20:02
ABYB’de Ergül güven tazeledi

Anadolu Basın Yayın Birliği’nin (ABYB) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Güven tazeleyen Salih Ergül, birlik başkanlığına yeniden seçildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurula İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Tokat, Kahramanmaraş ve Çanakkale şube Başkanları ile delegeler katıldı.

Genel kurulda konuşan ABYB Başkanı Salih Ergül, “Güçlü olmaya, el ele, gönül gönüle vermeye bir ve beraber olmaya mesleğimize ve ilkelerimize sahip çıkmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Basın haber yaparken objektif olmalı. Eleştiri yaparken de seviyeyi korumalı, eleştiriyi hakaret noktasına vardırmamalıdır. ABYB mensupları olarak sizlerden isteğim: Haberlerinizi kamu yararına uygun, vatan, millet ve bayrak sevdalısı olduğunuzun vurgusunu yaparak gerçekleştirin. Kesinlikle sipariş haber ve yalan habere yaklaşmayın. Hakaret içeren haberler yapıp, basın özgürlüğü çığırtkanlığı yapanlardan olmayın” dedi.

Gündemdeki maddelerin görüşülerek kabulünün ardından seçimler gerçekleştirildi. Bu arada yeni seçilen yönetim ve denetim kurulu görev bölümü yaptı Salih Ergül, yeniden ABYB Genel Başkanlığına seçildi. Merkez Karar Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu

Fatih An, Bayram Coşkun, Devrim Alkaya, Soner Demiröz, Kamil Akyol, Önder Yavaş, Haşem Şahan, Turgay Koçyiğit, Adnan Çevik, Bekir Donduran, İsmail Ekleş, Yusuf Baştürk, Duygu Karahasanoğlu, Kemal Çuman, Tülay Sücüllü ve Haydar Enginsoy.

Denetleme kurulunda da Mehmet Kıvrak, Ahmet Tanrıkulu, Halis Yılmaz, Mehmet Gölcük ve Mehmet Yaşar Örücüoğlu görev aldı.