Hazine arazilerinin kiralanmasında son 2 gün – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Hazine arazilerinin kiralanmasında son 2 gün

Hazine arazilerinin kiralanmasında son 2 gün

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2018 Cumartesi - 10:55Güncelleme: 17 Kasım 2018 Cumartesi - 10:55
Hazine arazilerinin kiralanmasında son 2 gün

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları iş birliğiyle Hazine’ye ait tarım arazilerinin çiftçilere kiralanmasında son iki güne girildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektörü ve çiftçiler için bu projenin büyük önem taşıdığını, proje sonucunda Hazine’ye ait olan ancak izinsiz ve sözleşmesiz kullanılan tarım arazilerinin kayıt altına alınacağını ve kira bedeli ödenerek ekilip biçilebileceğini belirtti.

Kiralama işlemiyle Çiftçi Kayıt Sistemi'nde bulunmayan çiftçilerin de kaydedilmiş olacağını ifade eden Pakdemirli, böylece bu kişilerin tarımsal destek, düşük faizli kredi ve tarım sigortaları gibi olanaklardan yararlanabileceklerini aktardı. Pakdemirli, proje için başvurusu süresinin 19 Kasım'da sona ereceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimiz, Hazine arazilerini neredeyse bedavaya kiralayabilecek. Kendilerini bu tarihi fırsatı kaçırmamaları için başvuru yapmaya davet ediyorum. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile eylül ayında projeyi tanıtarak startı vermiştik. 19 Kasım itibarıyla başvurular sona erecek. Şu ana kadar 90 bin civarında çiftçimiz Hazineye ait tarım arazisini kiralamak için başvurusunu yapmış durumda. İnşallah bu tarihi fırsattan daha çok çiftçimiz yararlanır."

Pakdemirli, proje sonucunda kiralanacak arazilerin toplam tarım arazilerinin yüzde 5'ine karşılık geldiğini bildirdi.