Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırın – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırın

Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:46Güncelleme: 10 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:47
Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırın

Denizli’de oto tamirci esnafı, araç sürücülerine yola çıkmadan muhakkak araç bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

Bayram tatilinde ziyaretler ve geziler için planlar yapılırken, sürücülere de yola çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmayı ihmal etmemeleri uyarısı geldi. Oto tamircisi Enes Korkmaz, araçların periyodik bakımında en çok fren aksamına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, “Periyodik bakıma giren şeyler aracın fren bakımı, lastik bakımı, trigel kayışı, V kayışı, yağ bakımı ihmal edilmemeli. Uzun yolda özellikle frene önem göstermelerini talep ediyorum. Çünkü uzun yolda trafikte fren mesafesi kısalıyor, frenlerin tutmaması meydana geliyor. Bundan dolayı frene önem göstersinler. Bir de şu sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımızın en büyük problemleri hararet sorunu olacaktır. Bu sorunu yaşamamaları için aracın termostat, devir daim, su eksiltme problemlerini zamanında baktırmalarını onlardan talep ediyoruz” dedi.

“ARACIM YENİ DEMEYİN BAKIM YAPTIRIN”

Araç bakımına yeterince önem verilmediğini kaydeden Korkmaz, “Önceden bayram önü çok yoğun olurmuş işler herkes arabasını kontrol ettirip gerekli bakımları yaptırırmış. Fakat şu anda herkes yeni model arabasına güvenerek araçlarına bakım yaptırmıyor. Daha sonrasında aracıyla yolda kalma gibi problemlerle karşı karşıya kalıyorlar. Ben onlardan rica ediyorum, araçlarını sanayiye getirsinler ustalara göstersinler uzun yola çıkmadan önce. Yolda aileleriyle birlikte mağduriyet yaşamasınlar” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)