Vergi ödemelerine coronavirüs ertelemesi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Vergi ödemelerine coronavirüs ertelemesi

Vergi ödemelerine coronavirüs ertelemesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mart 2020 Salı - 11:03Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı - 22:55
Vergi ödemelerine coronavirüs ertelemesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, nisan, mayıs ve haziran aylarında muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay ötelediklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladık” açıklamasını yaptı.

Albayrak, tebliğ ile belirlenen sektörler için nisan, mayıs ve haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay ötelediklerini, bu aylarda verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannamelerinin de verilmeyeceğini, bu beyannameleri de 27 Temmuz’a ertelediklerini belirtti.

Bakan Albayrak, İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşların beyanname ve ödemelerinin ve yasağın sonuna kadar ertelendiğini de kaydetti.