Türkiye’nin otomobilinin tanıtıldığı tarihi karede bir Denizlili – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Türkiye’nin otomobilinin tanıtıldığı tarihi karede bir...

Türkiye’nin otomobilinin tanıtıldığı tarihi karede bir Denizlili

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2019 Cuma - 18:04Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma - 18:04
Türkiye’nin otomobilinin tanıtıldığı tarihi karede bir Denizlili

Türkiye’nin yerli otomobilin tanıtıldığı tarihi törendeki fotoğraf karesinde Denizli’den de bir isim yer aldı. Otomobili üretecek Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üretecek 5 ortağından biri olan Denizlili iş insanı Ahmet Nazif Zorlu, törende “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘var mısınız?’ çağrısına ‘varız’ dedik. Bunun devamı olacaktır” diye konuştu.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı yerli otomobil Gebze'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtıldı. Bilişim Vadisi’nde düzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının yer aldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğu katıldı.

Törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısıyla kürsüye gelen Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Denizlili iş insanı Ahmet Nazif Zorlu, kısa bir konuşma yaptı. Zorlu “Bundan iki sene önce Sayın Cumhurbaşkanımız bir çağrı yapmıştı; ‘var mısınız? ‘diye. Dedik ki ülkemiz için varız. Ve var olmaya da devam edeceğiz. Biraz önce Sayın Başkanımız şunu söyledi: Önce bizim kendimize güvenmemiz lazım. Kendimize güvendiğimiz vakit bu yolun devamı olacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Zorlu Grubu olarak bugüne kadar önce ülkem ilkesiyle hareket ettik, bu bundan sonra da devam edecek. Türkiye’nin otomobili hayırlı uğurlu olsun. Açılışta buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler de ilk kez paylaşıldı. Buna göre, Türkiye'nin otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.