Ticaret Bakanı ihracatın yıldızları için Denizli’ye geliyor – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Ticaret Bakanı ihracatın yıldızları için Denizli’ye...

Ticaret Bakanı ihracatın yıldızları için Denizli’ye geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2019 Çarşamba - 15:47Güncelleme: 30 Ekim 2019 Çarşamba - 15:47
Ticaret Bakanı ihracatın yıldızları için Denizli’ye geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Denizli İhracatçılar birliğinin (DENİB) “İhracatın yıldızları Ödül töreni” için Denizli’ye gelecek.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla ödül töreni programını açıkladı. Memişoğlu, bu yılki ödül töreninin 2 Kasım’da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı  Mehmet Gülle’nin katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Denizli’den yıllık 3,5 milyar dolara ulaşan bir ihracatın gerçekleştirildiğini belirten Memişoğlu, “Denizli, ülkemizin en önemli ihracat aktörlerinden biri konumunda. Bugün 3 bine yakın ihracatçımızla,  180’in üzerinde ülkeye 2 bin 500 ürünün ihracatını yapıyoruz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

Memişoğlu, etkinliğin 2 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirileceğini, tören öncesinde ekim ayı ihracat rahakmalırın açıklanacağını da kaydederek, “Ardından, TİM Denizli Meclisi icra edilecek. Söz konusu toplantıda, ihracatçı firmalarımız sorunlarını ve önerilerini doğrudan iletme fırsatı bulacaklar. Geçtiğimiz aylarda farklı illerimizde de ihracatçı firmaların yoğun katılımlarıyla benzer Meclis Toplantıları düzenlenmiş ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştu. Açıkçası bu etkinliğin Denizli’de de gerçekleştirilecek olması ihracatçılarımız adına önemli bir fırsat” diye konuştu.