Soğuk havalar pazar tezgahlarını vurdu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Soğuk havalar pazar tezgahlarını vurdu

Soğuk havalar pazar tezgahlarını vurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2020 Cuma - 12:39Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma - 12:39
Soğuk havalar pazar tezgahlarını vurdu

Denizli’de etkili olan soğuk havalar pazar tezgahlarında fiyat artışına neden olurken, pazar esnafı üşüyen vatandaşların pazar alışverişine gelmemesinin satışlara olumsuz yansıdığını belirtti.

Kentte uzun süredir devam eden olumsuz hava koşulları semt pazarlarında fiyatların yükselmesine neden oldu. Pazarda en çok satılan ürünlerin başında gelen patates 2-2.5 TL, soğan 1.5-2.5 TL, domates 2.5-4 TL, portakal ve mandalina 2-3 TL, limon 4 TL arasında satılıyor.

Fiyatların önceki dönemlere göre yüksek olmasının nedeninin kendilerinden kaynaklanmadığını ürünlerin geliş rakamlarının yüksek olmasından kaynaklandığını belirten pazarcı esnafı,  soğuk havaların hem fiyatların yükselmesinde etkili olduğunu hem de den iş potansiyelini düşürdüğünü kaydetti. Pazarcı esnafı, vatandaşların üşüdükleri için çoğu zaman pazar alışverişlerine çıkmadıklarını meyve ve sebze ihtiyaçlarını marketlerden karşıladıklarını söyledi.

Vatandaşların bazıları fiyatların mevsimine göre çok yüksek olmadığını savunurken bazıları ise fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

DENİZLİ (İHA)