Patates ve soğan fiyatlarında büyük artış – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Patates ve soğan fiyatlarında büyük artış

Patates ve soğan fiyatlarında büyük artış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2020 Cuma - 13:45Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma - 13:45
Patates ve soğan fiyatlarında büyük artış

Denizli’deki semt pazarlarında patates ve soğanın fiyatında önemli oranda artış oldu. Kısa süre öncesine kadar kilosu 1,5-2 lira olan patates ve soğanın fiyatı stoklarının tükenmesiyle 5 liraya yükseldi.

Kentte semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan yükselişte başı bir anda zamlanan patates ve soğan çekti. Geçtiğimiz haftalarda semt pazarları ve manav tezgahlarında kilosu 1,5-2 liraya satılan soğan ve patatesin fiyatının bir anda 5 liraya yükselmesi, tüketicileri şaşkına çevirdi.

Portakal ve mandalina gibi kış mevsimi meyveleri, çağla ve erik gibi yaz sezonu ürünlerinin fiyatlarındaki yüksek rakamı normal karşılayan vatandaşlar, patates ve soğanın bir anda fiyatının yükselmesine anlam veremedi.

Fiyatların yükselmesinde talebin karşılamadığından kaynaklandığını söyleyen pazarcı esnafı Rıza Erbeyli, “Patates, soğan hariç diğer ürünler düşmekte. Patates ve soğan coronavirüs nedeniyle tüketim fazla üretim olamadığı içinde depodan geldiğinden dolayı fiyatları yükselmekte” dedi.

SARIMSAKTA DA BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR

Bir başka pazarcı esnafı Furkan Uysal ise, 65 yaş ve üstü vatandaşlara gelen sokağa çıkma yasağının pazar alışverişlerini olumsuz etkilediğini kaydederek, “Fiyatlar geçen haftaya nazaran yükseldi. Özellikle patates ve soğandaki yükseliş herkesi etkiledi. Onun haricinde özellikle sarımsakta da büyük bir artış var. Virüsün ilacı olarak bilinmesi sebebiyle. Fiyatlar yüksek satışlar düştü. İnsanlar virüs nedeniyle gelmiyor. Bu da bizi etkiledi” diye konuştu.

“GEÇEN HAFTAYA GÖRE BİRAZ DAHA YÜKSEK”

Fatih Şener de, “Geçen haftaya göre biraz daha yüksek gibi. Hastalığın da bu konuda çok etkisi var. Çok az insan var. Pazarcı da haklı, fiyatları yükseltmeden para kazanmak çok zor çünkü çok az müşteri var. Ama fiyatların yükseldiği çok bariz belli” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, pazarda patates ve soğan 5, portakal 3, elma 2, domates 3 ve salatalık 8 TL’den satılıyor.

DENİZLİ (İHA)