Oda başkanları: Enflasyonla mücadelede Denizli ön safta yer alacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Oda başkanları: Enflasyonla mücadelede Denizli ön...

Oda başkanları: Enflasyonla mücadelede Denizli ön safta yer alacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ekim 2018 Pazartesi - 16:29Güncelleme: 15 Ekim 2018 Pazartesi - 16:29
Oda başkanları: Enflasyonla mücadelede Denizli ön safta yer alacak

Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası başkanları Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programına desteklerini yinelerken, bu konuda Denizli'nin ön saflarda yer alacağını söyledi.

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, ortak bildiriyi Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili okudu. "Fiyat istikrarı ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden birisidir" diyen Tefenlili, şöyle devam etti:

"Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerinde etkisiyle enflasyon yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon, alım gücü düşen vatandaşlarımızı ve artan girdi maliyetleri firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.

Bu sıkıntıları aşmak için Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programını önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.

Bu konuda TOBB, odalar ve borsalar, her milli konuda olduğu gibi, bu konuda da ülke çapında dayanışma içindedir. Bu konuda özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar tüm Türkiye olarak hedefe kilitlenmeliyiz.

Hem firmalarımızın hem de milletimizin enflasyonla mücadeleye topyekûn katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Acıpayam, Babadağ, Buldan,Sarayköy ve Tavas Ticaret odaları olarak tüm üyelerimizin desteğini ve kampanyaya katılımlarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki Denizli olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız."

ERDOĞAN: BU GEMİ HEPİNİZİN

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, enflasyonla mücadelede sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirterek, "Bu gemi hepimizin. Güçlü dalgalara ve tirbülanslara karşı en güçlü şekilde yürümeyi arzu ediyoruz. Bunun üstesinden gelmek için de elimizi taşın altına koyuyoruz. Yerel firmalar ile yüzde 10 indirim kampanyası konusunda görüşüyoruz. Sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

KASAPOĞLU: FIRSATÇILARIN ÖNÜ KESİLECEK

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu da, son dönemde döviz kurlarındaki atıştan kaynaklı firsatçıların ortaya çıktığını, bu kampanyanın fırsatçıların önünü keseceğini söyledi.