Kömürcüoğlu Mermer de konkordato ilan etti – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kömürcüoğlu Mermer de konkordato ilan etti

Kömürcüoğlu Mermer de konkordato ilan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2019 Pazartesi - 17:34Güncelleme: 28 Ocak 2019 Pazartesi - 17:34
Kömürcüoğlu Mermer de konkordato ilan etti

Denizli’nin dev firmaları yaşadıkları ekonomik krizlerin ardından konkordato ilan ediyor. Konkordato eden şirketler halkasına sektörünün önde gelen firmalarından olan Kömürcüoğlu Mermer de eklendi. Firma, Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ni düzenliyordu.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar firmaları zorlarken, bazıları da yasal haklarını kullanıp konkordato ilan etme yolunu seçiyor. Etkilenen sektörlerden birisi de Denizli’nin ihracat ve istihdamda önemli yeri olan mermer sektörü. Konkordato ilan edenler arasına sektörünün köklü firmalarından Kömürcüoğlu Mermer Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş de eklendi.

Kömürcüoğlu Mermer Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin konkordato talebini inceleyen Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, 18 Ocak’tan başlamak üzere 3 aylık geçici süre verdi. Bu süre içinde konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığını inceleme üzere 3 kişiden oluşan heyet görevlendirildi.

ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL KOLONİSİ DÜZENLİYORDU

Ekonomik darboğaz nedeniyle konkordato ilan eden Kömürcüoğlu Mermer, 2011 yılından itibaren Uluslararası Taş Heykel Kolonisi düzenliyordu. Son yıllarda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği bu çalışmada üretilen heykellerin bir bölümü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na yerleştirilmişti.