Hamsi ucuzlamıyor, Balık Hali’nde kilosu 20 lira – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Hamsi ucuzlamıyor, Balık Hali’nde kilosu 20...

Hamsi ucuzlamıyor, Balık Hali’nde kilosu 20 lira

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2019 Cuma - 10:21Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma - 10:21
Hamsi ucuzlamıyor, Balık Hali’nde kilosu 20 lira

Denizli Balık Hali’nde hamsi bir türlü ucuzlamıyor. Hamsinin kilosu 20 liradan aşağıya inmiyor.

Günlük taze gelen balıklarıyla Balık Hali müşterilerini bekliyor. Balıkçı esnafı, fiyatların geçen yıla göre pek bir değişiklik göstermediğini söyledi. Bu aylarda yenilmesi gereken balıklar hakkında da bilgi veren esnaf, taze balığın nasıl seçilmesi gerektiğini anlattı. Bu arada esnaf, müşterinin az olmasından şikayet etti.

Alışveriş yapan Mustafa Ali Çetin ise, fiyatların çok pahalı olduğunu belirterek, “Hamsi aldım bugün, daha yağlı olduğunu söyledi arkadaşlar hem de deniz balığı olduğu için tercih ettim. Genellikle levrek yiyorduk ama deniz balığı olduğu için sürekli şüpheliyiz. Fiyatlar çok pahalı” dedi.

KASIM AYININ KARADENİZ VE EGE DENİZİ BALIKLARI

Balıkların her gün taze ve 14.00 ve 16.00 arasında geldiğini belirten esnaf Engin Tozlu, “Fiyatlar geçen yılın aynısı diyebilirim. Hamsi, sardalye ve istavrit 20 TL. Geçen yıl palamut vardı, bu yıl yok. Çupra ve levrek, geçen yılki gibi bu yıl da 30-35 TL aralığında. ‘Karadeniz somonu’ dediğimiz yerli somon 35-40, Norveç somonu 75-80 TL aralığında. Fiyatlarımız bu şekilde zaten genelde de bu balıklar geliyor. Suların soğumasıyla birlikte Karadeniz hamsisi, istavriti, mezgiti. Ege tarafının balıklarından sardalye, levrek ve lüfer balığı bu mevsimde yenilebilir” diye konuştu.

BALIK SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Balık seçmenin inceliklerini belirten esnaf Ferhat Tak da “Balıkta kulak kırmızı olacak, sertlik olacak üzerine bastığınız zaman gömülmeyecek, kayganlık olacak, gözleri canlı olacak. Yani birçok değişik yöntemi var ama en güzel kulaklarının kırmızı olmasıdır. Kırmızı olduğu zaman hiçbir problem olmaz. Böyle bir balıktan kesinlikle memnun kalırsınız” dedi.

DENİZLİ (İHA)