GEKA teknik destek programında 57 projeden 37’si kabul edildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. GEKA teknik destek programında 57 projeden...

GEKA teknik destek programında 57 projeden 37’si kabul edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2018 Çarşamba - 14:51Güncelleme: 3 Ekim 2018 Çarşamba - 14:51
GEKA teknik destek programında 57 projeden 37’si kabul edildi

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 1 milyon lira destek bütçeli Teknik Destek Programı’ndan yararlanmak üzere ilan edildiği tarihten bu yana 57 proje başvurusu alındığı ve bunlardan 37’sinin başarılı bulunduğu açıklandı.

GEKA’nın 110’uncu Yönetim Kurulu toplantısı Aydın Valiliği’nde gerçekleştirildi. Vali Hasan Karahan’ın başkanlık ettiği toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları gözden geçireceklerini, 2019 yılı çalışma programı ve bütçesi ile destek programlarını görüşeceklerini söyledi.

GEKA’nın 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında küçük ölçekli alt yapı projelerine yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programları sözleşme imzalama süreçlerinin devam ettiğini belirten Karahan, şöyle konuştu:

“Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacı taşıyan 1 milyon TL bütçeli Teknik Destek Programı için ilan edildiği tarihten itibaren 57 proje başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvuruların 37’si başarılı olarak ilan edilmiştir. Eylül-ekim dönemi için proje başvuru süreci devam etmektedir.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan toplam 2 milyon TL destek bütçeli 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı 20 Nisan’da ilan edilmiştir. Program kapsamında 28 Eylül itibariyle toplam 5 proje başvurusu alınmıştır. 2018 yılı Fizibilite Desteği kapsamında şu ana kadar yönetim kurulumuzca onaylanarak başarılı ilan edilen ve sözleşme imzalanan tek proje Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Aydın İli Vakıf Üniversitesi Fizibilite Etüdü projesidir. Bu programımız kapsamında 2 proje başvurusu daha alınmış olup, yönetim kurulumuzca değerlendirilecektir.

Ayrıca bugün tekstil markalarının temiz üretim konusunda artan taleplerinin karşılanmasını, bölgemizde temiz üretim dönüşümünün hızlanmasını amaçlayan temiz üretim hareketinin ilk adımı olarak planlanan ve Büyük Menderes Nehri’nde kirliliğin önüne geçilmesini hedefleyen Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması faaliyeti kapsamında yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler değerlendirilecektir.”