GEKA Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarını ilan etti – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. GEKA Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim...

GEKA Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarını ilan etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2019 Pazartesi - 17:10Güncelleme: 18 Şubat 2019 Pazartesi - 17:10
GEKA Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarını ilan etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarından oluşan proje teklif çağrısını bugün ilan etti.

Kar amacı güden işletmelere yönelik Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları ile yapılan proje teklif çağrısında, toplam 30 milyon liralık bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılacağı belirtildi.

HEDEF KATMA DEĞERLİ VE YENİLİK ODAKLI ÜRÜN

Programla Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken, bu programa KOBİ’lerin başvuru yapabileceği kaydedildi.

Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından 100 bin ile 750 bin lira arasında destek sağlanacak.

TEMİZ ÜRETİME 5 MİLYON TL KAYNAK

Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programında ise, 5 milyon liralık bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı, atıklardan yüksek katma değerli ürün veya enerji üretimi programın öncelikleri olacak. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından 100 bin ile 500 bin lira arasında değişen destek sağlanacak.

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI BAŞLIYOR

GEKA, 2019 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe merkezlerinde 25 Şubat 2019 tarihinden itibaren bilgilendirme toplantıları başlayacak. İl ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili takvime geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

PROJELERİN 6 MAYIS’A KADAR VERİLMESİ GEREKİYOR

Proje teklifleriyle ilgili başvuruların 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18.00’ekadar GEKA’nın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYSPFDY, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Son olarak ise sistemden taahhütname alınarak son teslim tarihi olan 13 Mayıs 2019 saat 18:00’dan
önce matbu olarak ajansa sunulması gerekiyor.